Amfipoli News: Πεντανόστιμη γλυκιά κολοκυθόπιτα

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Πεντανόστιμη γλυκιά κολοκυθόπιτα


ΥΛΙΚΑ 
4 χωριάτικα φύλλα «κιχί» της alfa
4 φύλλα κρούστας
1 ½ κιλό κολοκύθα γλυκιά (λύρα) τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
1 φλ. ελαιόλαδο
1 ½ φλ. σταφίδες ξανθές και μαύρες, ανάμεικτες
1 ½ φλ. καρυδόψυχα χοντροκομμένη
½ φλ. καβουρδισμένο σουσάμι
1 φλ. ζάχαρη
2 κ.σ. κοφτές κανέλα
2-3 πρέζες μοσχοκάρυδο
2-3 πρέζες γαρύφαλλο
άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Τσαλακώνουμε τα 4 πολίτικα φύλλα, τα βάζουμε σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15′, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα θρυμματίζουμε σε μικρά κομμάτια. 

2.Ζεσταίνουμε το 1/3 από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την κολοκύθα για 10′, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσει και να σωθούν όλα τα υγρά της. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

3.Προσθέτουμε τα σπασμένα πολίτικα φύλλα, τη ζάχαρη, τις σταφίδες, την καρυδόψυχα, το σουσάμι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε καλά.

4. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί το 1 φύλλο. Το λαδώνουμε και στρώνουμε το δεύτερο φύλλο. Αδειάζουμε τη γέμιση σε λεπτή στρώση. Καλύπτουμε με τα δυο φύλλα, αφού τα λαδώσουμε. Κλείνουμε τις άκρες, χαράζουμε σε μερίδες και ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο νερό. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 1800C, στις αντιστάσεις, για 45-50′, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα και να ξεκολλήσει από το ταψί. Αφού κρυώσει, αχνίζουμε με άχνη και κανέλα. 
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου