Συστατικά:
550 g μπισκότα
1 ½ κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι με γεύση βανίλια
500 g κατεψυγμένη και χτυπημένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά ½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι με ξηρό μείγμα για κρέπες Χρωματιστά καραμελάκια για πασπάλισμα (προαιρετικό)
Προετοιμασία:
1. Χτυπήστε τα μπισκότα στο μπλέντερ.
2. Αναμείξτε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το βούτυρο και απλώστε το μείγμα στο κάτω μέρος της φόρμας. Βάλτε στο ψυγείο.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι βανίλιας και 250 γραμμάρια χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά.
4. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το ξηρό μείγμα για κρέπες – μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μάζα.
5. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα θρυμματισμένα μπισκότα και στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
6. Πριν το σερβίρισμα, απλώνουμε την υπόλοιπη χτυπημενη κρέμα γάλακτος (250g) και πασπαλίζουμε με τα χρωματιστά καραμελάκια.
Πηγή: fanpage.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου