Υπέροχα λαχταριστά και μυρωδάτα σπιτικά μπισκότα μπανάνα σοκολάτα! Ο συνδυασμός μπανάνας και σοκολάτας αποτελεί έναν από τους καλύτερους στη ζαχαροπλαστική, επομένως καταλαβαίνετε πόσο γευστικά θα είναι αυτά τα μπισκότα!
Για τα σπιτικά μπισκότα μπανάνα - σοκολάτα θα χρειαστείτε
1 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 μπανάνες πουρέ
1 αυγό
3 1/4 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 συσκευασία σταγόνες σοκολάτας
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 μπανάνες πουρέ
1 αυγό
3 1/4 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 συσκευασία σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μπολ του μίξερ. Προσθέτετε τα αυγά και τις μπανάνες.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύετε μαζί τα ξηρά υλικά. Σιγά- σιγά προσθέτετε τα ξηρά συστατικά στο υγρά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύετε μαζί τα ξηρά υλικά. Σιγά- σιγά προσθέτετε τα ξηρά συστατικά στο υγρά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν.
Ανακατεύετε τα κομματάκια σοκολάτας. Με ένα μεγάλο κουτάλι κάνετε μπάλες το μείγμα και τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
Όταν τα βγάλετε από το φούρνο τα μπισκότα θα είναι μαλακά όπως το κέικ.
Αφήνετε να κρυώσουν για 30 λεπτά και σερβίρετε.
Αφήνετε να κρυώσουν για 30 λεπτά και σερβίρετε.
πηγή: athensmagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου