Amfipoli News: Υπέροχο μπισκοτογλυκό με 2 κρέμες σοκολάτα και σαντιγί !!!

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Υπέροχο μπισκοτογλυκό με 2 κρέμες σοκολάτα και σαντιγί !!!


 Είναι φανταστική πανεύκολη γρήγορη και σχετικά οικονομική για ολόκληρη τούρτα !!!

Θα χρειαστούμε

1 πακέτο μπισκότα πτι μπέρ
1 κυπελάκι βιτάμ
4 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα
7 κουταλιές σούπας ζάχαρη
7 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
1 σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές σούπας μερέντα
1 κουτάκι Morfat σαντιγί
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια

Καραμέλα πάγος -Συνταγή και υλικά παρακάτω.


Τι κάνουμε

Σε μία φόρμα -τσέρκι -στρώνουμε όλα τα μπισκότα ακανόνιστα αρκεί να γεμίσει όλη η βάση επιφάνεια -κρατάμε ένα για στόλισμα-
 Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα την ζάχαρη και το κορν φλάουρ το οποί έχουμε διαλύσει στο 1 φλιτζάνι γάλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε όλο το βούτυρο την σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και την  μερέντα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν -αν χρειαστεί βάλτε το λίγο επάνω στο ζεστό μάτι .-Αν δεν λιώνουν -.
Εδώ προσθέτουμε μέσα στην σοκολάτα και τα κομματάκια καραμέλα πάγος ανακατεύοντας.
Συνταγη πιό κάτω για την κατασκευή της καραμέλας.



 Αδειάζουμε το μείγμα επάνω από τα μπισκότα το στρώνουμε ομοιόμορφα το σκεπάζουμε με μεμβράνη νάυλον κουζίνας και σε 15 λεπτά το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει περίπου 1 ώρα.
Μετά την 1 ώρα χτυπάμε την σαντιγί να αφρατέψει καλά περίπου 10 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε και την βανίλια και το ζαχαρούχο και τα χτυπάμε πιο ελαφριά να ομογενοποιηθούν .

Ρίχνουμε την κρέμα από πάνω από την σοκολάτα την στρώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά -όχι κατάψυξη -Εγώ το έφτιαξα βράδυ και το άφησα όλη νύχτα -λογικά θέλει 3 ώρες τουλάχιστον .
 Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 2 με 3 κουταλιές σούπας γάλα και προσθέτουμε 2 με 3 κουταλιές σούπας Μερέντα ανακατεύουμε επάνω σε χαμηλή θερμοκρασία να λιώσει και να γίνει ρευστή σοκολάτα.

Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και με ένα κουτάλι ρίχνουμε την υγρή σοκολάτα να κάνουμε σχέδια όπως μας αρέσει κι όπως βγουν.
Με το χέρι τρίβουμε και το ένα μπισκότο που κρατήσαμε σε όλη την επιφάνεια ή ρίχνουμε αντί για μπισκότο λίγα κομματάκια πάγος καραμέλα αν σας αρέσουν τα κριτσανιστά  και ..έτοιμη!!!

Δεν υπάρχει η γεύση του -ιδανικό και για τούρτα γενεθλίων  θα ξετρελαθούν όλοι!!! Καλή επιτυχία!

Καραμέλα πάγος και πως την ετοιμάζουμε πανεύκολα!!!

Υλικά
1 κούπα τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλιά νερού νερό
λαδόκολλα
λίγο καλαμποκέλαιο
Τι κάνουμε

 Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το οποίο έχουμε ζεστάνει -όχι κάψει -την ζάχαρη τον χυμό λεμονιού και το νερό .
Αρχίζουμε με μία ξύλινη σπάτουλα και ανακατεύουμε συνέχεια.
Θα το δούμε να κοχλάζει και θα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να σκουρύνει πολύ να γίνει σκούρο μελί -τότε είναι έτοιμο.

Κόβουμε ένα μεγάλο τετράγωνο λαδόκολλα το ακουμπάμε σε επιφάνεια που αντέχει τα καυτά και την περνάμε με το λάδι ελαφρώς.
Αδειάζουμε επάνω την καραμέλα φροντίζοντας να μην την ρίξουμε σαν βουνό όλη μαζί αλλά να κινούμε πέφτοντας το τηγάνι να γίνει λεπτή -αν πέσει όλη μαζί στρώστε την στα γρήγορα με την ξύλινη σπάτουλα να λεπτύνει.



Σε λίγα λεπτά θα παγώσει .
Σκεπάζουμε με την λαδόκολλα που έχουμε φροντίσει να είναι μεγάλη και με ένα γουδί ή σκληρό αντικείμενο σπάμε την καραμέλα πλέον σε κομματάκια μικρά ή μεγάλα και την χρησιμοποιούμε σε οτι φτιάχνουμε .

mageirikikaisintages.blogspot.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου