Amfipoli News: ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΑΡΥΔΟΠΑΣΤΑΚΙΑ ΤΑΨΙΟΥ

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΑΡΥΔΟΠΑΣΤΑΚΙΑ ΤΑΨΙΟΥ


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΑΡΥΔΟΠΑΣΤΑΚΙΑ ΤΑΨΙΟΥ Η απολυτη θεικη σοκολατενια αμαρτια που θα σας ξετρελανει!!!
Δοκιμαστε και απολαυστε την καθε μπουκια!!!

ΥΛΙΚΑ 
350 γρ.χοντροκομμενη καρυδοψιχα και λιγη ακομα για την διακοσμηση
180 γρ.τριμμενη φρυγανια
200 γρ.βουτυρο αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου
5 αυγα
170 γρ.ζαχαρη
75 ml κονιακ
Ξυσμα 2 μανταρινιων
200 γρ.κουβερτουρα λιωμενη σε μπεν μαρι
1 φακελο μπεικιν παουντερ
1 κ.γλυκου μοσχοκαρυδο
2 κ.γλυκου κανελα τριμμενη
1 κ.γλυκου κοφτο γαρυφαλλο τριμμενο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
490 γρ.ζαχαρη
500 ml νερο
1 βανιλια
80 ml κονιακ
1 κ.σουπας χυμο λεμονιου

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ
200ml κρεμα γαλακτος με 30-35% λιπαρα
200 γρ.κουβερτουρα
30 γρ.βουτυρο
1 πρεζα αλατι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη μεχρι να ενωθουν τα υλικα, και στην συνεχεια προσθετουμε ενα ενα τα αυγα συνεχιζοντας το χτυπημα.

Τελος προσθετουμε το ξυσμα μανταρινιων με το κονιακ χτυπαμε λιγο ακομα και ριχνουμε το μιγμα στο μπολ οπου εχουμε ανακατεψει ολα τα στερεα
υλικα.

Ανακατευουμε
προσθετουμε και την λιωμενη κουβερτουρα ανακατευουμε και παλι πολυ καλα ομως να ενωθουν τα υλικα μας.
Το μιγμα μας θα ειναι σχετικα σφιχτο.

Βουτυρωνουμε πολυ καλα ταψι Νο28χ21 ριχνουμε το μιγμα και το στρωνουμε ομοιομορφα σε ολο το ταψι και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους στον αερα για 35 λεπτα.
Αφηνουμε να κρυωσει εντελως το γλυκο αφου ψηθει.
Σε κατσαρολιτσα βαζουμε ολα τα υλικα για την γκαναζ να λιωσουν
ανακατευοντας μεχρι να δουμε οτι εχει πηξει.
Αφαιρουμε απο την φωτια και την αφηνουμε στην ακρη.

Ετοιμαζουμε το σιροπι:
Βαζουμε ζαχαρη, νερο και βανιλια ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη και αφηνουμε να παρει βραση.

Απο την ωρα του βρασμου το αφηνουμε να βρασει για 3 λεπτα το αποσυρουμε απο την φωτια και προσθετουμε το κονιακ με το λεμονι.

Κοβουμε το γλυκο σε κομματια σε σχημα παστας
και με κουταλα σιροπιαζουμε ομοιομορφα ολο το γλυκο.

Προσθετουμε απο πανω και την σοκολατα γκαναζ γαρνιρουμε με το τριμμενο καρυδι και αφηνουμε το γλυκο να κρυωσει να τραβηξει το σιροπι του και απολαμβανουμε την καθε του μπουκια.

igastronomie.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου