Υλικα
1 λιτρο γαλα φρεσκο
1 κουπα σιμιγδαλι χοντρο
100 gr κορν φλαουερ
6 αυγα
3 κσ βουτυρο φρεσκο
1 κουπα ζαχαρη
1 μπαστουνακι φρεσκια βανιλια ή 2 καψουλες
4 κσ βουτυρο φρεσκο για τα φυλλα
Σιροπι
4 κουπες ζαχαρη
3 κουπες νερο
Εκτελεση
Απο το 1 λιτρο γαλα κραταμε τα 250 ml και το υπολοιπο το βαζουμε σε μετρια φωτια να βρασει μαζι με το βουτυρο. Το γαλα που κρατησαμε το βαζουμε στο μουλτι μαζι με το σιμιγδαλι, τη ζαχαρη, τα αυγα, τους σπορους απο την βανιλια ή τις καψουλες και το κορν φλαουερ. τα χτυπαμε πολυ καλα μεχρι να λιωσει η ζαχαρη. Μολις παρει βραση το γαλα ριχνουμε το μιγμα του μουλτι και ανακατευουμε με μια ξυλινη κουταλα μεχρι να γινει παχυρευστη κρεμα. Την αφηνουμε να κρυωσει. Μολις κρυωσει η κρεμα ανοιγουμε τα φυλλα τα βουτυρονουμε πολυ καλα και βαζουμε 1 κουταλια περιπου της σουπας κρεμα, και τα τυλιγουμε σε μικρα ρολλακια. Βουτυρονουμε καλα ενα ταψακι και βαζουμε τα ρολακια κυκλικα. Μολις τελειωσουν τα φυλλα και η κρεμα αλειφουμε με το υπολοιπο βουτυρο τα ρολλακια ραντιζουμε με κρυο νερο και ψηνουμε στους 170c μεχρι να ροδισει καλα. Οσο ψηνετε φτιαχνουμε το σιροπι.
Περνουμε μιση κουπα απο την ζαχαρη και σε μετρια φωτια την κανουμε καραμελα (φωτο) Μολις παρει χρωμα ριχνουμε το νερο, πολυ ζεστο, και την υπολοιπη ζαχαρη. Βραζουμε περιπου 10 λεπτα να γινει πιο δεμενο και σιροπιαζουμε το γλυκο μας. Προσοχη να ειναι καυτα και τα δυο για να "τσιτσιρισει" οταν πεσει το σιροπι στο γλυκο και να μεινει τραγανο το φυλλο. Αφηνουμε περιπου μιση ωρα να ρουφιξει, και σερβιρουμε.
Καλη επιτυχια..!!!
Ελενα Μακαρη προς Μπαχάρι και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου