Amfipoli News: Ζεστό γλυκό κρασί (Glühwein)

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Ζεστό γλυκό κρασί (Glühwein)



Υλικά
  • 1 λίτρο κόκκινο κρασί
  • 1 πορτοκάλι
  • 2 στικ κανέλας
  • 4 σπόρους κάρδαμο
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 100 γρ. τζίντζερ
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 250 γρ. μέλι
  • 50 γρ. κονιάκ
Για το σερβίρισμα
  • στικ κανέλας
  • ρόδι
  • δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Για το Glühwein
  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, το πορτοκάλι, τα στικ κανέλας, το κάρδαμο, τους αστεροδειδείς γλυκάνισους, το τζίντζερ, το δεντρολίβανο και το μέλι.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πάρει βράση.
  • Το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
Για το σερβίρισμα
  • Μεταφέρουμε το κρασί σε ποτήρια και σερβίρουμε με ρόδι, στικ κανέλας και δεντρολίβανο.
Πηγή: akispetretzikis.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου