Υλικά
- 1 λίτρο κόκκινο κρασί
- 1 πορτοκάλι
- 2 στικ κανέλας
- 4 σπόρους κάρδαμο
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 100 γρ. τζίντζερ
- 2 κλ. δεντρολίβανο
- 250 γρ. μέλι
- 50 γρ. κονιάκ
Για το σερβίρισμα
- στικ κανέλας
- ρόδι
- δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Για το Glühwein
- Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, το πορτοκάλι, τα στικ κανέλας, το κάρδαμο, τους αστεροδειδείς γλυκάνισους, το τζίντζερ, το δεντρολίβανο και το μέλι.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πάρει βράση.
- Το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
Για το σερβίρισμα
- Μεταφέρουμε το κρασί σε ποτήρια και σερβίρουμε με ρόδι, στικ κανέλας και δεντρολίβανο.
Πηγή: akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου