Amfipoli News: Μικρά tips για λαχταριστούς κουραμπιέδες!

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Μικρά tips για λαχταριστούς κουραμπιέδες!


Η λέξη κουραμπιές προέρχεται από την τούρκικη λέξη kurabiye που σημαίνει ξηρό μπισκότο, έχει όμως αραβικές ρίζες. Στο ξερό μπισκότο προστέθηκαν αργότερα αμύγδαλα και άχνη ζάχαρη και δημιουργήθηκε ο κουραμπιές όπως τον ξέρουμε σήμερα.
Από τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών, θέλουν κι αυτοί τα μυστικά τους για να πετύχουν! Δώστε λοιπόν μεγάλη προσοχή στις παρακάτω λεπτομέρειες...
- Βασικό συστατικό τους είναι το βούτυρο, οπότε θα πρέπει να είναι άριστης ποιότητας και ιδανικά αιγοπρόβειο ή αγελαδινό. Καλής ποιότητας πρέπει να είναι βέβαια και τα υπόλοιπα υλικά.
- Χτυπήστε καλά στο μίξερ και σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, για να γίνουν και οι κουραμπιέδες σας αφράτοι. Στη συνέχεια όμως, αφού μπουν τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνετε ελάχιστα, μέχρι να ενσωματωθούν, διαφορετικά η ζύμη θα γίνει σκληρή και οι κουραμπιέδες δεν θα έχουν τριφτή υφή.
- Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν τους πλάσετε.
- Ψήνετε στον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία (165oC – 170οC), για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και όχι να ροδίσουν πολύ. Αν τους παραψήσετε η ζύμη θα γίνει πολύ τραγανή και όχι τριφτή ώστε να λιώνει στο στόμα.
- Οι κουραμπιέδες πρέπει να κρυώσουν πολύ καλά πριν τους ραντίσετε με ανθόνερο, ροδόνερο ή λικέρ και τους πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη.
- Οι λάτρεις της σοκολάτας μπορούν αντί για άχνη, να επικαλύψουν τους κουραμπιέδες με λιωμένη κουβερτούρα, αφού κρυώσουν ή να προσθέσουν Κακάο σε σκόνη στη ζύμη.
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου