Amfipoli News: Μεθυσμένα με μπύρα

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Μεθυσμένα με μπύρα


Μεθυσμένα με μπύρα, γεμιστά με λουκούμι και καρύδια ! 
Μια συνταγή πολύ παλιά και πετυχημένη για κέρασμα, και όχι μόνο ! 

Συνταγή : 
1 ποτήρι σπορέλαιο ,
1 ποτήρι μπύρα,
1 φλυτσανακι του ελληνικού καφέ ζάχαρη,
1 μπαικιν,
1 βανίλια ,
ξύσμα πορτοκάλι δυο κουταλιές περίπου ,
αλεύρι όσο πάρει, περίπου 800 γραμμάρια έβαλα εγώ !

Για την γέμιση χρειαζόμαστε 
Περιπου 32 μισά καρύδια και αλλά τόσα κομματάκια λουκούμι! Ενα μέτριο λουκούμι το κόβουμε σε 4 η 5 κομματια !

Σιρόπι: 
2,5 ποτήρια ζάχαρη 
3 ποτήρια νερό 
φλούδες πορτοκαλί 

Για πασπάλισμα
1 σακουλάκι καρύδα 
  
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με τριμμένο καρύδι όπως έκανα κι εγώ σε μερικά! 

Βράζουμε το σιρόπι για να είναι έτοιμο , 5 λεπτά γιατί πρεπει να είναι χλιαρό ! 

Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε λάδι, ζάχαρη, ξύσμα και βανίλια ,ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και ρίχνουμε την μπύρα και λίγο λίγο αλεύρι με το μπέικιν, να γίνει μια ελαστική ζύμη ! Κάνουμε μπαλίτσες όσο ένα μεγάλο καρύδι, πατάμε με το χέρι μας να κάνει βαθούλωμα και βάζουμε μέσα ένα κομματάκι λουκούμι και το καρύδι, κλείνουμε καλά και δίνουμε σχήμα οβάλ! 
Τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά περίπου ,ανάλογα στο φούρνο !
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα βουτάμε στο χλιαρό σιρόπι για λίγο 1 λεπτό περίπου, και μόλις τα βγάλουμε τα τυλίγουμε με ινδοκάρυδο! 
Αν στεγνώνουν και δεν έχουν σιρόπι δεν κολλάει η καρύδα, οπότε ξαναβουτάμε πριν τυλίξουμε μέσα στο σιρόπι !


Aggelika Gougousidou
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου