Οι μερίδες που προκύπτουν από το γλυκό είναι για 5 άτομα. Ο χρόνος προετοιμασίας που χρειάζεται είναι 15΄ και ο χρόνος ψησίματος 40-50΄.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε: Για το μείγμα σοκολάτας
175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο, κοσκινισμένο
85 γρ. σκόνη κακάο
85 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
1 σκόνη βανίλια
175 γρ. ζάχαρη άχνη
200 ml γάλα πλήρες
Για τη σάλτσα σοκολάτας
125 γρ. ζάχαρη άχνη
1 σκόνη βανίλια
100 γρ. σκόνη κακάο
600 ml νερό
Για το μείγμα σοκολάτας:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 º C. Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο και ρίξτε σε κομμάτια το βούτυρο. Ανακατέψτε με τα χέρια σας να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Προσθέστε τη ζάχαρη, την βανίλια, το γάλα και ανακατέψτε με ένα αυγοδάρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάστε σε ένα πυρίμαχο ταψί και στρώστε με ένα κουτάλι την επιφάνεια.
Για την σάλτσα σοκολάτας:
Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίξτε τη ζάχαρη, το κακάο, την βανίλια, το νερό. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε να βράσει για 3΄.
Ρίξτε το υγρό κακάο πάνω από το κέικ και ψήστε για 40-50 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να είναι σταθερή.
Βγάλτε την και αφήστε την για 4΄πριν το σερβίρετε.
Γιώργος Λέκκας
Πηγή: boro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου