Χωρίς υπερβολή η καλύτερη τυρόπιτα που έχω φάει!!! Μια πεντανόστιμη τυρόπιτα με καταΐφι και διάφορα τυριά!
Υλικά
1 πακέτο φύλλο καταΐφι
200γρ λιωμένο βούτυρο (φρέσκο και κανονικό)
800γρ τυριά τριμμένα στο χοντρό ή στο χέρι και ανακατεμένα (έβαλα 250γρ κεφαλογραβιέρα, 350γρ καπνιστό κασέρι και 200γρφέτα)
2 αυγά χτυπημένα
250ml γάλα
Πιπέρι
Ελάχιστο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Ξαίνω πολύ καλά το καταΐφι. Το περιχύνω με το λιωμένο βούτυρο και φροντίζω να βουτυρωθεί όλο το φύλλο. Λαδώνω ένα πυρέξ, στρώνω το μισό φύλλο και το πατάω καλά. Ρίχνω τα τυριά και τα απλώνω ομοιόμορφα πάνω στο φύλλο. Σκεπάζω με το υπόλοιπο φύλλο. Χτυπάω το γάλα με τα αυγά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο μέχρι να ανακατευτούν καλά και περιχύνω την τυρόπιτα. Αλάτι δεν πρόςθεσα καθόλου! Πασπαλίζω την επιφάνεια με λίγο τριμμένο τυρί και κομματάκια βούτυρο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 35-40'.
Η Tonia Vassilakou "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου