Πανέμορφη, νόστιμη και πολύ εύκολη πιτούλα σας έχω…αν χρησιμοποιήσετε έτοιμο χωριάτικο φύλλο όπως εγώ…
Υλικά:4 φύλλα μεγάλα χωριάτικα
Για το χυλό τυριού:1 ποτήρι γιαούρτι
1/2 ποτήρι γάλα
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
2 αυγά
3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι τριμμένο τυρί φέτα
1 ποτήρι ανθρακούχο νερό (σόδα)
1/2 ποτήρι γάλα
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
2 αυγά
3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι τριμμένο τυρί φέτα
1 ποτήρι ανθρακούχο νερό (σόδα)
Για επάλειψη:
1-2 κουταλιές βούτυρο
1-2 κουταλιές βούτυρο
Αλείφουμε το ταψί με ηλιέλαιο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά του χυλού.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά του χυλού.
Κόβουμε το φύλλο λωρίδες 3-4 δάχτυλα.
Κάνουμε την κάθε λωρίδα πλισέ και την τοποθετούμε περιμετρικά στο ταψί.
Κάνουμε την κάθε λωρίδα πλισέ και την τοποθετούμε περιμετρικά στο ταψί.
Όταν τελειώσουμε και με τα 4 φύλλα περιχύνουμε με το υγρό μείγμα.
Σκεπάζουμε την πίτα και την αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά…εγώ την έκανα βράδυ και την σκέπασα με μεμβράνη και την έβαλα στο ψυγείο!!!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς 40-45 λεπτά να ροδίσει καλά!
Καλή όρεξη!!!
Πηγή: zzcook.blogspot.com, daddy-cool.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου