Amfipoli News: ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ... Πετούσαμε μόνοι μας στο Αιγαίο αναζητώντας μάταια... αντίπαλο!

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ... Πετούσαμε μόνοι μας στο Αιγαίο αναζητώντας μάταια... αντίπαλο!


Εκείνη την νύχτα στο Αιγαίο επικρατούσαν άθλιες καιρικές συνθήκες.
Υπήρχε νέφωση από τα 300-400 πόδια μέχρι τα 30.000 πόδια! Σχεδόν σ΄ όλο το Αιγαίο και σίγουρα στην περιοχή των επιχειρήσεων.

Οι Τούρκοι δεν τόλμησαν ούτε να βάλουν μπροστά τους κινητήρες των F-16 τους. Η Ελληνική ΠΑ, τα κράτησε κι αυτή στο έδαφος λόγω καιρικών συνθηκών, οι οποίες σε συνδυασμό με μια “ιδιοτροπία” της καλύπτρας τους αύξαναν σημαντικά το ποσοστό περιστατικών “βέρτιγκο” στους χειριστές.
Ωστόσο Ελληνικά φτερά πετούσαν μέσα στην άγρια νύχτα στο Αιγαίο!

Δεκαέξι Mirage 2000 “φορτωμένα” μ΄ ό,τι προβλέπεται απογειώνονταν από την αεροπορική βάση της Τανάγρας, περιπολούσαν και επιχειρούσαν μέσα στα σύννεφα! Δεν έβγαιναν ποτέ από πάνω, αλλά μόνο από κάτω!
Στον αέρα και τα “γέρικα” αλλά ακόμη τότε αξιόπιστα F-4 Phantom.

Αυτά δεν τα αμφισβητεί κανένας πια. Είναι ιστορία που έχει επιβεβαιωθεί από πολλές διαφορετικές πηγές και που εκείνη την νύχτα είχαν ρόλο και αποστολή.

Οι Έλληνες πιλότοι πέταγαν σαν “φαντάσματα” μέσα στις καταιγίδες, αναμένοντας μάταια τον αντίπαλο. “Εχθρός” ήταν μόνο ο άσχημος καιρός εκείνο το ξημέρωμα της 31ης Ιανουαρίου…

Συνεπώς και στον αέρα το Ελληνικό πλεονέκτημα ήταν δεδομένο…

Κι όμως με τον τουρκικό στόλο να είναι από νωρίς στοχοποιημένος και την εναέρια υπεροχή δεδομένη, η 31η Ιανουαρίου ξημέρωσε με την λεγομένη “απεμπλοκή”…

militaire.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου