Γλυκάκι του πεντάλεπτου οικονομικό και π ε ν τ α ν ό σ τ ι μ ο !!!
Βουτιά στην σοκολάτα !!!
Υλικά2 συμπυκνωμένα ζαχαρούχο γάλατα θα χρειαστούμε 1κουτί και το μισό ακόμη
2 κουβερτούρες- γάλακτος χρησιμοποίησα-μπορείτε και μαύρη κουβερτούρα
2 κοφτές κουταλιές σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
ελάχιστο αλάτι
Για από πάνω1 κούπα τσαγιού αμύγδαλα
1 κουταλιά σούπας κακάο
Τι κάνουμε
Βάζουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ένα κατσαρολάκι στο οποίο μέσα έχουμε σπάσει σε κομματάκια τις σοκολάτες .
Ρίχνουμε από πάνω το γάλα και με το σύρμα -αυγοδάρτη- ανακατεύουμε να λιώσουν.
Μόλις λιώσουν αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε το αλάτι,την υγρή βανίλια,και το κακάο.
Ανακατεύουμε καλά να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
Το αδειάζουμε σε γυάλινο μπολ .
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα-όχι σκόνη- λίγες στροφές .
Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι μαζί με τα αμύγδαλα και τα καβουρντίζουμε λίγο .
Τα ρίχνουμε από πάνω από το γλυκό και ρίχνουμε επίσης και μία κουταλιά σούπας κακάο σε όλη την επιφάνεια.
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
Κόβουμε και σερβίρουμε !!! Καλοφάγωτο είναι υπέροχο !!
Την επόμενη φορά που θα το ξαναφτιάξω θα βάλω στην βάση του μπολ κρουασανάκια έτοιμα με γέμιση άσπρης κρέμας τα λεγόμενα μιλφέιγ και θα ρίξω από πάνω το μείγμα -πιστεύω ότι θα γίνει ακόμη πιο ωραίο !!!
mageirikhkaisuntages.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου