ΥΛΙΚΑ
2 Φλιτζ λάδι ελαφρύ
3/4 του κιλού αλεύρι μαλακό..περίπου 750 γρ
1 ποτήρι κανέλα βρασμένη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2,1/2 φλιτζ ζάχαρη
1 κουταλάκι το γλυκού σόδα
1 κουταλάκι το γλυκού μπεικιν
ξύσμα από ένα λεμόνι
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σκόνη
1 ποτήρι σταφίδες. Λίγα καρύδια προαιρετικά.
3/4 του κιλού αλεύρι μαλακό..περίπου 750 γρ
1 ποτήρι κανέλα βρασμένη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2,1/2 φλιτζ ζάχαρη
1 κουταλάκι το γλυκού σόδα
1 κουταλάκι το γλυκού μπεικιν
ξύσμα από ένα λεμόνι
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σκόνη
1 ποτήρι σταφίδες. Λίγα καρύδια προαιρετικά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε λεκανίτσα το λάδι την ζάχαρη την κανέλα κ τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Λιώνουμε την σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και ανακατευοντας τον ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα μυρωδικά το αλεύρι και το μπεικιν τις σταφίδες και συνεχίζουμε να τα δουλεύουμε καλά για λίγα λεπτά ακόμα . Λαδώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε την πίτα στους 200 για μια ώρα σχεδόν.
Λιώνουμε την σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και ανακατευοντας τον ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα μυρωδικά το αλεύρι και το μπεικιν τις σταφίδες και συνεχίζουμε να τα δουλεύουμε καλά για λίγα λεπτά ακόμα . Λαδώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε την πίτα στους 200 για μια ώρα σχεδόν.
Gogo Samiou προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ"
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου