Amfipoli News: Γιατρός ανατρέπει τα πάντα για το ξεκίνημα του κοροναϊού

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Γιατρός ανατρέπει τα πάντα για το ξεκίνημα του κοροναϊού


Δεν είχε επισκεφθεί την αγορά της Bουχάν ο πρώτος ασθενής που διαγνώστηκε με τον νέο κοροναϊό, υποστηρίζει γιατρός, σύμφωνα με την Daily Mail.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται ρεπορτάζ του BBC, ο πρώτος ασθενής είναι συνταξιούχος γύρω στα 70 ο οποίος ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο και υπέφερε από άνοια.

Ο ασθενής που δεν έχει κατονομαστεί, διαγνώστηκε με τον κορωνοϊό την 1η Δεκεμβρίου και διαπιστώθηκε ότι δεν σχετίζεται με την Βουχάν.

Η είδηση αυτή ανατρέπει τους ισχυρισμούς εμπειρογνωμόνων στο Πεκίνο ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού ξεκίνησε από την ανοιχτή αγορά τροφίμων και ότι ο ιός μεταδόθηκε στους ανθρώπους μέσω άγριων ζώων που πωλούνταν ως τρόφιμα.

Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί

Ο απολογισμός της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός έφθασε ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης τους 2.004 νεκρούς στην ηπειρωτική Κίνα, αυξημένος κατά 136 από την προηγουμένη, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Καταγράφηκαν επίσης 1.749 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 στην κινεζική επικράτεια, εξαιρουμένων των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, γεγονός που αυξάνει σε 74.185 το σύνολο των ανθρώπων που μολύνθηκαν.

tribune.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου