Amfipoli News: Γρεβενά: Θέα την Πίνδο έχει ο ιδανικός προορισμός για χειμερινές διακοπές (φωτό&βίντεο)

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Γρεβενά: Θέα την Πίνδο έχει ο ιδανικός προορισμός για χειμερινές διακοπές (φωτό&βίντεο)



Ο Χειμώνας μπορεί να φτάνει στο τέλος του όμως ποτέ δεν είναι αργά για μια χειμερινή απόδραση. Τα Γρεβενά φαίνεται πως είναι ο ιδανικός προορισμός για χειμερινές διακοπές. Βρίσκεται πίσω από τους βράχους της Πίνδου και είναι ένα μέρος που αγαπήθηκε πολύ από εκείνους που έχουν αδυναμία στην ηρεμία που τους προσφέρει το βουνό, στην ορειβασία και στο snowboarding.
Περιβάλλεται από πανέμορφα βουνά με τρεχούμενα νερά και παραδοσιακά βλαχοχώρια, που θα σας φέρουν πιο κοντά με τον πολιτισμό της Ελλάδας! Αν θέλετε λίγες στιγμές βουνίσιας ηρεμίας τα Γρεβενά είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς! Παρακάτω θα δούμε ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που κάνουν τα Γρεβενά ξεχωριστά και ποια μέρη των Γρεβενών αξίζει να επισκεφθείτε αν βρεθείτε, σε αυτό το υπέροχο μέρος της Μακεδονίας.
Αν βρεθείτε στα Γρεβενά αξίζει να ταξιδέψετε στα παραδοσιακά βλαχοχώρια
Αν βρεθείτε ταξιδέψετε στα βλαχοχώρια θα έρθετε αντιμέτωποι με την μαγεία της φύσης. Καταπράσινα και πυκνά δάση που μπορείς να τα διασχίσεις περπατώντας πάνω σε πέτρινα γεφύρια, σου δίνουν την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε έναν μαγικό τόπο, έξω από την Ελλάδα. Αξίζει να γνωρίσεις από κοντά την Σαμαρίνα – το χωριό που βρίσκεται στα 1450 μέτρα και κατοικείται μόνιμα – . Επίσημα η Σαμαρίνα κατέχει την πρωτιά του ψηλότερα χτισμένου οικισμού της Ελλάδας στον οποίο υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι.
Η νυχτερινή ζωή των Γρεβενών
Στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης, σου δίνεται η δυνατότητα να διασκεδάσεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες! Νυχτερινή διασκέδαση και υπέροχο φαγητό στις καλύτερες τιμές είναι τα στοιχεία που κάνουν τα Γρεβενά μοναδικό προορισμό για παρέες και οικογένειες. Η μυρωδιά από το καμένο ξύλο και το άκρως χειμερινό τοπίο γαληνεύει την ψυχή σου και σε κάνει να μη θες να βρίσκεσαι πουθενά αλλού!
Αξίζει να δεις από κοντά το Σπήλαιο των Γρεβενών
Πάνω από την κοιλάδα του Βενέτικου, θα δείτε σπίτια που “σκαρφαλώνουν” στη χαραγματιά του ποταμού Βελονιά. Εκεί βρίσκεται το Σπήλαιο των Γρεβενών, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 960 μέτρων και είναι το σπουδαιότερο αξιοθέατο των Γρεβενών! Αν επισκεφθείς το Σπήλαιο των Γρεβενών μη ξεχάσεις να περάσεις από την μονή της Παναγιάς Σπηλιώτισσας!
Δείτε παρακάτω πλάνα από τον ποταμό Βελονιά. Το βίντεο δημιουργήθηκε από το κανάλι στο Youtube με το όνομα geokok drone_4u κι εμείς μαγευτήκαμε από τις εικόνες:


Κανε snowboarding στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας 
Η Βασιλίτσα ήταν ένας τόπος ανεκμετάλλευτος πριν δημιουργηθεί το χιονοδρομικό κέντρο, που την έκανε μέσα σε λίγα χρόνια την “Βασίλισσα του Χιονιού” . Ένα χιονοδρομικό κέντρο που πληρεί όλες τις προδιαγραφές για να μια ασφαλή εμπειρία snowboarding που έχει μάλιστα μια…ιδιαιτερότητα που το κάνει ξεχωριστό. Σε αντίθεση με τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδος, το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας δεν αλλοίωσε το φυσικό περιβάλλον για να δημιουργηθεί. Αντιθέτως οι σκιέρ θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν snowboarding μέσα από καταπράσινα βουνά, αφού οι πίστες σχεδιάστηκαν μέσα στο δάσος.
Αξίζει να γνωρίζετε:
Επιστήμονες πριν κάποια χρόνια βρήκαν οστά από μαμούθ στη περιοχή των Γρεβενών. Εικάζουν λοιπόν, ότι οι πρόγονοι των ελεφάντων ζούσαν στα Γρεβενά πριν από περίπου 2.000 χρόνια. Οι έρευνες συνεχίζονται.
Τα πέτρινα γεφύρια της περιοχής είναι ξακουστά σε όλη την Ελλάδα για την αρχιτεκτονική τους. Στα Γρεβενά έδιναν πολύ μεγάλη σημασία στα σκαλιστά σχέδια που στολίζουν μέχρι και σήμερα τα γεφύρια της περιοχής!
Δείτε το υπέροχο βίντεο που είδαμε από το κανάλι του Youtube Rocher Bros παρακάτω:


Δείτε μερικές πανέμορφες εικόνες από τα Γρεβενά παρακάτω:
Γρεβενά: Θέα την Πίνδο έχει ο ιδανικός προορισμός για χειμερινές διακοπές (φωτό&βίντεο)
Εικόνες από το χιονοδρομικό κέντρο στη Βασιλίτσα.
Via: biscotto.gr
Φωτογραφία εξωφύλλου από: 4ty.re
daddy-cool.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου