Amfipoli News: Μπεκρή µεζέ

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Μπεκρή µεζέ


Φτιάξτε μπεκρή μεζέ με χοιρινό και πιπεριές, καλέστε τους φίλους σας για τσιμπολόγημα και κρασάκι και απολαύστε την υπέροχη γεύση του με καλή παρέα


Υλικά Συνταγής
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρές μπουκιές
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
500 γραμ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα κύμινο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Για το μπεκρή μεζέ με χοιρινό και πιπεριές, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε σε μέτρια φωτιά το χοιρινό κρέας για 5΄-6΄. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πιπεριές και το σκόρδο και τα αφήνουμε να λαδωθούν, για 2΄ περίπου. Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 25΄, μέχρι να μείνει με λίγη σάλτσα μελωμένη.

argiro.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου