Πεντανόστιμη πάστα ταψιού με γεύση snickers. Ένα ιδιαίτερο γλυκό με κρέμα γάλακτος, σοκολάτα, φυστικοβούτυρο, καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα που αν σας αρέσει αυτού του τύπου η σοκολάτα, σίγουρα θα λατρέψετε αυτό το επιδόρπιο. Ιδανικό σαν κέρασμα ή σαν επίλογος στο επίσημο τραπέζι. Δοκιμάστε το και δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να το τρώτε. Εξάλλου δεν υπάρχει κάτι ωραιότερο για όσους αγαπούν το συνδυασμό αλμυρού και γλυκού;
Υλικά
3×200 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ σοκολάτα
150 γρ φυστικοβούτυρο
200 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο
5 γρ ζελατίνη
30+30 ml νερό
1 πακέτο πτι μπερ +100 γρ. βούτυρο
150 γρ σοκολάτα
150 γρ φυστικοβούτυρο
200 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο
5 γρ ζελατίνη
30+30 ml νερό
1 πακέτο πτι μπερ +100 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Στα θρυμματισμένα μπισκότα βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
Τα απλώνουμε σε φόρμα 30×11 cm με αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπάμε τα 200 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα.
Την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Χτυπάμε τα 200 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε το φυστικοβούτυρο.
Την απλώνουμε πάνω από την μους σοκολάτας και τα αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Χτυπάμε τα 200 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε το καραμελωνένο ζαχαρούχο.
Στην ζελατίνη βάζουμε 30 ml κρύο νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Την διαλύουμε σε 30 ml καυτό νερό και την ενσωματώνουμε στην κρέμα καραμέλας.
Την απλώνουμε πάνω από την κρέμα φυστικοβούτυρο και τα αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο.
Διακοσμούμε με λιωμένη σοκολάτα, καραμελωμένο ζαχαρούχο, φιστίκια και κομμάτια snickers.
Τα απλώνουμε σε φόρμα 30×11 cm με αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπάμε τα 200 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα.
Την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Χτυπάμε τα 200 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε το φυστικοβούτυρο.
Την απλώνουμε πάνω από την μους σοκολάτας και τα αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Χτυπάμε τα 200 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε το καραμελωνένο ζαχαρούχο.
Στην ζελατίνη βάζουμε 30 ml κρύο νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Την διαλύουμε σε 30 ml καυτό νερό και την ενσωματώνουμε στην κρέμα καραμέλας.
Την απλώνουμε πάνω από την κρέμα φυστικοβούτυρο και τα αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο.
Διακοσμούμε με λιωμένη σοκολάτα, καραμελωμένο ζαχαρούχο, φιστίκια και κομμάτια snickers.
Δείτε το εδώ video της συνταγής
daddy-cool.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου