Amfipoli News: Σιροπιαστός κορμός με πραλίνα φουντουκιού και ινδοκάρυδο

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Σιροπιαστός κορμός με πραλίνα φουντουκιού και ινδοκάρυδο


Σιροπιαστός κορμός με γέμιση και επικάλυψη πραλίνας φουντουκιού και ινδοκάρυδο. Λαχταριστή συνταγή για ένα πεντανόστιμο γλυκό που λιώνει στο στόμα. Αυτός ο κορμός δεν έχει γάλα και βούτυρο, ενώ το κονιάκ το απογειώνει γευστικά. Ιδανικό σιροπιαστό γλυκό για γιορτές, κέρασμα, αλλά και τα Χριστούγεννα!
Μια συνταγή με εγγυημένη επιτυχία αφού η πραλίνα αρέσει σχεδον σε όλους. Δοκιμάστε τον και είμαι σίγουρη ότι θα τον φτιάχνετε ξανά και ξανά μιας και εκτός από την απλή και γρήγορη παρασκευή του, η γεύση του είναι πραγματικά μοναδική!

Υλικά
Για το παντεσπάνι
6 αβγά
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 κ.σ μπέικιν
1 βανίλια
3 κ.σ κονιάκ
Για το σιρόπι
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
1 σφηνάκι κονιάκ
Για την γέμιση και την επικάλυψη
1 κούπα γεμάτη καρύδα
700γρ πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
Χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά με τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι μέχρι να γίνουν σαν κρέμα σφιχτή !! Προσθέτω τη βανίλια και λίγο λίγο το κονιάκ προσέχοντας να μην πέσει ο όγκος. Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν και το ενσωματώνω με μαρίζ στο μείγμα των αυγών. Βάζω στο ταψί του φούρνου μου λαδόκολλα και απλώνω το παντεσπάνι μου. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20- 25 λεπτά. Όσο είναι ζεστό (όχι καυτό) το παντεσπάνι μου ξεκολλάω τη λαδόκολλα και το ρολάρω με μια πετσέτα. Το αφήνω να κρυώσει.
Βράζω το σιρόπι μου μαζί όλα τα υλικά για 2 λεπτά.
Σιροπιάζω το παντεσπάνι μου και αλείφω όλη την επιφάνεια με πραλίνα φουντουκιού. Πασπαλίζω με μπόλικη καρύδα και ρολάρω. (Αν δεν σας απλώνει καλά η πραλίνα μπορείτε να τη βάλετε για μισό λεπτό μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων). Διακοσμώ με πραλίνα και καρύδα.
Σιροπιαστός κορμός με πραλίνα φουντουκιού και ινδοκάρυδο
Καλή επιτυχία!!!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Tzela Antonopoulou
daddy-cool.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου