Amfipoli News: Το σπάνιο άλογο που είναι καλυμμένο από χρυσάφι – Το θαύμα της φύσης

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Το σπάνιο άλογο που είναι καλυμμένο από χρυσάφι – Το θαύμα της φύσης



Ένα από τα πιο ξεχωριστά θεάματα που μπορεί να δει κανείς και είναι δημιούργημα της φύσης, είναι αυτό το σπάνιο άλογο, που το τρίχωμα του είναι σαν καλυμμένο από χρυσό.
Αυτή η σπάνια ράτσα αλόγων από το Τουρκμενιστάν κρύβει τεράστια ιστορία πίσω της και η ομορφιά τους είναι αξιοθαύμαστη. Και ενώ έχουμε δει άλογα να κάνουν πολλά περίεργα, αυτό το άλογο μας καταπλήττει με την ιδιαιτερότητα του.
Τα Akhal-Teke εκτρέφονται στο σύγχρονο Τουρκμενιστάν, που βρίσκεται στην κεντρική Ασία και σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις υπάρχουν μόνο 1.250 άλογα σε όλο τον κόσμο. Η παλαιότερη φυλή αλόγων, αφού χρονολογείται περίπου 5.000 χρόνια πριν.
Αυτό που τα χαρακτηρίζει είναι το κρεμ μεταλλικό χρώμα τους, καθώς και ότι είναι ιδιαίτερα υπάκουα, ενώ φημίζονται για την ταχύτητα τους και την αντοχή τους σε μεγάλες πορείες!
Η εντυπωσιακή του, σχεδόν μεταλλική λάμψη, προέρχεται από μια μοναδική δομή της τρίχας, η οποία γυαλίζει όταν πέφτει επάνω της το φως ενώ έχει διαπιστωθεί ότι έχουν το ίδιο γονίδιο με αυτό του ελαφιού, που τους χαρίζει αυτή τη μεταλλική λάμψη.





Τα άλογα της φυλής Akhal-Teke συγκέντρωσαν θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, όταν το Τουρκμενιστάν, όπου εκτρεφόταν, προσαρτήθηκε στη Ρωσία στα τέλη του 19ου αιώνα. 
Η εξέλιξη της αρχικής φυλής, τα Palomino όπως τα λένε, που έχουν το χρυσό τρίχωμα, είναι εξαιρετικά δημοφιλή στην Αμερική.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου