Amfipoli News: Η αρχαία προφητεία για τον τελευταίο Πάπα και το τέλος του κόσμου - Θα είναι ο Πάπας Φραγκίσκος;

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Η αρχαία προφητεία για τον τελευταίο Πάπα και το τέλος του κόσμου - Θα είναι ο Πάπας Φραγκίσκος;


Μία αρχαία προφητεία συνδέει το τέλος του κόσμου με τον Πάπα Φραγκίσκο, καθώς το τοποθετεί χρονικά μετά τη λήξη της θητείας του Ποντίφικα.

Ο Άγιος Μαλαχίας προέβλεψε πριν από περίπου 900 χρόνια ότι θα υπάρξει ακόμα ένας πάπας μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και ύστερα θα έρθει το τέλος του κόσμου.

Ο Άγιος Μαλαχίας ήταν Αρχιεπίσκοπος του Άρμαγκ στην Ιρλανδία, στον οποίο αποδόθηκαν αρκετά θαύματα τον 12ο αιώνα. Το 1139, ο Μαλαχίας πήγε στη Ρώμη από την Ιρλανδία, όπου είδε ένα περίεργο όραμα για το μέλλον, το οποίο περιελάμβανε τα ονόματα 112 μελλοντικών Παπών. 
Οι προβλέψεις του έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη από πολλούς χριστιανούς και σύμφωνα με αναφορές «το 1958, πριν το Κονκλάβιο εκλέξει τον Πάπα Ιωάννη ΚΓ', ο Καρδινάλιος Σπέλμαν της Νέας Υόρκης πήρε μια βάρκα, τη γέμισε με πρόβατα και διέσχιζε τον ποταμό Τίβερη».

Αυτό το έκανε για να επιβεβαιώσει το μότο που, σύμφωνα με την προφητεία, αποδιδόταν στον επόμενο Πάπα ο οποίος θα ήταν «πάστορας και ναυτικός» (pastor et nautor).

Η προφητεία του για τον 111ο Πάπα Βενέδικτο έλεγε: «Η δόξα της Ελιάς» (Gloria Olivae). Το Τάγμα του Αγίου Βενέδικτου είναι επίσης γνωστό ως Olivetans, που σύμφωνα με πολλούς σημαίνει ότι οι προφητείες του Μαλαχία αποδεικνύονται σωστές.

Ωστόσο η πρόβλεψή του για τον 112ο σημερινό πάπα Φραγκίσκο είναι μάλλον μακάβρια.

Η προφητεία λέει: «Στον τελικό διωγμό της Ιεράς Ρωμαϊκής Εκκλησίας θα κυριαρχεί ο Πέτρος ο Ρωμαίος, ο οποίος θα περάσει με το ποίμνιό του από πολλές δοκιμασίες. Μετά τη “βασιλεία”του θα καταστραφεί η επτάλοφη πόλη (Κωνσταντινούπολη) και θα έρθει η τελική Κρίση. Τέλος».

Ο πατέρας του Πάπα Φραγκίσκου ήταν ο Πιέτρο ή Πέτρος και ήταν Ιταλός αν και η οικογένειά μετακόμισε στην Αργεντινή.

Η προφητεία για τους Πάπες πρωτοεκδόθηκε από έναν Βενεδικτίνο μοναχό, τον Arnold Wion, το 1595, ο οποίος την απέδωσε στον Μαλαχία.

Δεδομένης της πολύ ακριβούς περιγραφής για τους προκαθήμενους της Καθολικής Εκκλησίας μέχρι περίπου το 1590 και την ασάφεια που παρατηρείται για τους επόμενους, οι ιστορικοί γενικών συμπεραίνουν ότι η προφητεία επινοήθηκε λίγο πριν την έκδοση και αμφισβητούν τη γνησιότητα και την ισχύ της.


Το χειρόγραφο φυλάχτηκε στα αρχεία του Βατικανού και ξεχάστηκε μέχρι το 1590, οπότε ανακαλύφθηκε και στη συνέχεια τυπώθηκε από τον ιστορικό Arnold de Wyon, το 1595. Ο βενεδικτίνος ιστορικός περιέλαβε την προφητεία στο βιβλίο του Lignum Vitæ, αποδίδοντάς τη στον Άγιο Μαλαχία.

Η προφητεία είναι στην ουσία μια λίστα που απαριθμεί τους προκαθημένους της Καθολικής Εκκλησίας, περιγράφοντας τον καθένα με μια φράση στα Λατινικά. Ξεκινά με τον Ιννοκέντιο Β’ που περιγράφεται με τη φράση «Από ένα κάστρο του Τίβερη» (An inhabitant of Tifernum).
Οι τελευταίοι δύο Πάπες, βρίσκονται στις θέσεις 110 και 111 της προφητείας και «περιγράφονται» αντίστοιχα ως «Από τη γέννηση του Ήλιου» (De labore Soli) και «Η δόξα της ελιάς» (Gloria Olivae). Οι υποστηρικτές της προφητείας θεωρούν ότι οι περιγραφές ταιριάζουν καθώς ο Ιωάννης Παύλος Β΄ γεννήθηκε στις 18 Μαΐου 1920, οπότε και συνέβη μια έκλειψη ηλίου. Από την άλλη, τα βρίσκουν πιο δύσκολα με το Βενέδικτο. Μια θεωρία θέλει ότι διάλεξε το όνομα του σαν φόρο τιμής στο Βενέδικτο ΙΕ’, που βρέθηκε στην Έδρα κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και προσπάθησε να φέρει την ειρήνη.
Με την παραίτηση του Βενέδικτου, η προφητεία θέλει τον επόμενο Πάπα να είναι και ο τελευταίος που θα εκλεγεί. Αυτός είναι γνωστός μόνο σαν «Πέτρος ο Ρωμαίος». Η φράση που τον συνοδεύει και είναι η μεγαλύτερη και τελευταία σημειώνει: «Στον άγριο διωγμό της Αγίας Ρωμαϊκής Εκκλησίας, θα κάθεται ο Πέτρος ο Ρωμαίος, που θα καθοδηγήσει τα πρόβατα σε πολλές δοκιμασίες και όταν αυτά τελειώσουν, η πόλη των επτά λόφων θα καταστραφεί, και ο τρομερός Κριτής θα κρίνει τους ανθρώπους του. Το Τέλος».
Και αν η φράση αυτή της προφητείας δεν αρκούσε για να πείσει αρκετούς, το γεγονός ότι ο καρδινάλιος Peter Kodwo Appiah Turkson από τη Γκάνα θεωρείται ένας από τους επικρατέστερους για να αναλάβουν το αξίωμα, αποτελεί επαρκές πειστήριο για την αλήθεια των λόγων του Μαλαχία.

Ταυτόχρονα, πολλοί συνδέουν την επικείμενη -κατά Μαλαχία- ημέρα της Κρίσης μέχρι και… με την κατάρρευση της Ενωμένης Ευρώπης!

Η Καθολική Εκκλησία, αμφισβητεί την προφητεία, καθώς ο Άγιος Βερνάρδος, συγγραφέας της «Ζωής του Άγιου Μαλαχία», δεν αναφέρει τίποτα για τη λίστα με τους Πάπες. Ορισμένοι προτείνουν πως το κείμενο πρόκειται για μια πλαστογραφία που σημειώθηκε στα τέλη του 16ου αιώνα, ενώ άλλοι θεωρούν πως η προφητεία ανήκει στο Νοστράδαμο.
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου