Υλικά
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
5 μεγάλες πατάτες
λάδι
αλάτι και πιπέρι
2 κρεμύδια
μαιντανό ψιλοκομμένο
Ανηθο ψιλοκομμένο .διόσμο φρέσκο η ξηρό
και λίγα φρέσκα κρεμυδάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες και τις πατάμε να λιώσουν ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και ελαιόλαδο να πάρει υγρασία. Βαζουμε το κρεμύδι το οποιο έχουμε τσιγαρίσει ελαφρά και το φρέσκο κρεμύδι μαζί με ολα τα μυρωδικά και τα ενσωματώνουμε μαζί με την πατάτα και συμπηρώνουμε αν χρείαζετε λίγο λάδι. Δοκιμάζουμε μεχρι να γίνει η γέμιση της αρεσκείας μας. Θέλει λίγο επιπλέον αλάτι διότι δεν εχει τυρί.
Αλείφουμε με λάδι ενα πυρέξ και ξεκινάμε να στρώνουμε τα φύλλα μας. Βάζουμε ενα ενα φύλλο στο οποιο ρίχνουμε λίγο λάδι .Μετα το τρίτο φύλλο ρίχνουμε την γέμιση την οποια απλώνουμε να παει παντού. Ρίχνουμε λίγο λάδι απο πάνω και συνεχίζουμε να σκεπάσουμε την πίτα με τα τρία τελευταία φύλλα λαδόνωντας τα οπως προηγουμένως.
Οταν τελείωσουμε χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια .Προθερμαίνουμε το φουρνο στους 180 c και θα την ψήσουμε περίπου 50’μέχρι να πάρει ενα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.(Αν δεν την θέλουμε νηστίσιμη μπορούμε να βάλουμε μέσα στην γέμιση φέτα η οποιο αλλο τυρί προτιμάμε.
“Κουζινομαγειρέματα”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου