Amfipoli News: Χάνουν συνδεδεμένη ενίσχυση λόγω διοικητικού ελέγχου, κανένας έλεγχος στις εισαγωγές

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Χάνουν συνδεδεμένη ενίσχυση λόγω διοικητικού ελέγχου, κανένας έλεγχος στις εισαγωγές


Περίπου 2.000 αγρότες από την Κεντρική Μακεδονία χάνουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση λόγω των διοικητικών ελέγχων που έγιναν στα ενοικιαστήρια των χωραφιών. Αυτό καταγγέλλει μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος των Αδέσμευτων αγροτών Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος.

Και προσθέτει: «Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν μετά από τους ελέγχους για πλαστά ενοικιαστήρια που έκανε ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι αγρότες που είχαν πρόβλημα κλήθηκαν να καταθέσουν τα Ε9 των ιδιοκτητών των αγροτεμαχίων. Αυτό όμως έχει πολλές πρακτικές δυσκολίες. 

Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες, κάτι που είναι δύσκολο για τους αγρότες να βρουν το Ε9 του καθενός. Επίσης υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στα ποσοστά ιδιοκτησίας των αγροτεμαχίων που δηλώνουν οι ιδιοκτήτες.

Αυτό που ζητούν οι αγρότες είναι να καταβληθούν φέτος οι συνδεδεμένες ενισχύσεις λόγω των προβλημάτων του κορονοϊού και να μην γίνονται τόσο αυστηροί έλεγχοι».

Όσον αφορά τους ελέγχους στη «διαδρομή» των αμνοεριφίων, από τα σύνορα έως τον τελικό παραλήπτη, που ανακοίνωσε πρόσφατα η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή, καθώς και τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκης Βορίδης ότι «δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση για εισαγωγές, οπότε ίσως το αρνί φέτος να ναι μόνο ντόπιο», η πραγματικότητα όμως φαίνεται να τους διαψεύδει.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Σερραίος αγροτοσυνδικαλιστής, Στέργιος Λίτος, «παρά τα προβλήματα λόγω του κορονοϊού, οι εισαγωγές συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς από το τελωνείο του Προμαχώνα. Κάθε βράδυ περνούν συνεχώς φορτηγά που μεταφέρουν προϊόντα χωρίς κανένα έλεγχο. Αντιθέτως ελέγχους κάνουν συνεχώς οι Βούλγαροι από την άλλη πλευρά των συνόρων».
Παϊσιάδης Σταύρος
agrotypos.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου