Amfipoli News: Βιολογικός πόλεμος: Το όπλο του τρόμου (και όχι, δεν αναφερόμαστε στη COVID-19)

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Βιολογικός πόλεμος: Το όπλο του τρόμου (και όχι, δεν αναφερόμαστε στη COVID-19)


Με προφανή αφορμή την συζήτηση το τελευταίο διάστημα όσον αφορά την πανδημία του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 (προκαλεί τη νόσο COVID-19), που συχνά αγγίζει ή και ξεπερνάει τα όρια της κακώς εννοούμενης συνωμοσιολογίας, περί δήθεν βιολογικού όπλου, κάτι που φυσικά δεν ισχύει, αναδημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο από το ιστορικό αρχείο Π&Δ, όπως δημοσιεύθηκε στο τεύχος 147 που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1997:

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΛΑ, TO ΜΕΛΛΟΝ TOY TPOMOY

Αν και ο βιολογικός πόλεμος είναι, όπως θα ανακαλύψετε, μία παλιά ιστορία, ο Εικοστός Αιώνας και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα αποτελέσουν την εποχή του βιολογικού τρόμου.

του Χρήστου Κτενά


1995 μ.Χ.

Στις 5 Σεπτεμβρίου ο Αμερικανός Λάρι Χάρις από το Οχάιο παρήγγειλε μέσω ταχυδρομείου από την εταιρία American Type Culture Collection το βακτήριο Yersinia pestis, που προκαλεί τη βουβωνική πανώλη. Η εταιρία — μια από τις πολλές που πουλάνε βιολογικά υλικά— του ταχυδρόμησε ύστερα από τρεις μέρες τρία φιαλίδια με βακτήρια. Την τέταρτη μέρα ο Χάρις τηλεφώνησε να ρωτήσει γιατί δεν είχε λάβει ακόμα την παραγγελία του. Τότε μόνο η εταιρία υποψιάστηκε πως ο πελάτης δεν είχε γνώση από εργαστηριακές παραγγελίες και ειδοποίησε τις Ομοσπονδιακές αρχές των Η.Π.Α. Ο Χάρις συνελήφθη και καταδικάστηκε για ταχυδρομική απάτη, καθώς είχε χρησιμοποιήσει ψευδή στοιχεία για να κάνει την παραγγελία. Ο Χάρις ήταν μέλος μιας νεοναζιστικής οργάνωσης.

1346 μ.Χ.

Ένα πρωινό, οι καταπέλτες έξω από την πόλη της Κάφα στην Κριμαία άρχισαν να ρίχνουν πάνω από τα τείχη όχι πέτρες αλλά νεκρά ζώα. Οι Τάταροι, που πολιορκούσαν την πόλη αρκετό καιρό, είχαν αποφασίσει να δοκιμάσουν μια παλιά αλλά αποτελεσματική μέθοδο. Σε λίγες μέρες, πανώλη ξέσπασε στην πόλη που έπεφτε εξαντλημένη στους πολιορκητές της. Ένα χρόνο αργότερα η πανώλη εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη αφανίζοντας 25 εκατομμύρια ανθρώπους.

Μια Παλιά Ιστορία


Συνεχίστε ΕΔΩ
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου