Amfipoli News: Φυσικά και δεν αποφάσισε το lockdown επειδή λυπήθηκε τους ηλικιωμένους Έλληνες

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Φυσικά και δεν αποφάσισε το lockdown επειδή λυπήθηκε τους ηλικιωμένους Έλληνες


Οι ελληνικές κυβερνήσεις ανέκαθεν εξαπατούσαν και παραπληροφορούσαν τον λαό, με κάθε ευκαιρία που τους δινόταν. Το κάνουν για να κρύβουν τα ολέθρια λάθη και τις παραλείψεις τους, για να προσπορίζονται μικροκομματικά οφέλη και για να κρατιούνται από την εξουσία μέσω της συναλλαγής με συμφέροντα και συντεχνίες. Μας εξαπάτησαν πριν 10 χρόνια για τα αίτια της κρατικής χρεοκοπίας, πείθοντας τον αφελή λαό ότι η είσοδος στα μνημόνια ήταν η μόνη λύση (και είδαμε την κατάντια μας έκτοτε).

Μας εξαπάτησαν όταν μας πούλησαν παραμύθι για δήθεν έξοδο από την κρίση με έναν νόμο και ένα άρθρο και με διαβεβαιώσεις ότι «αυτή η Βουλή δεν θα ψηφίσει ποτέ νέα μνημόνια». Μας εξαπάτησαν και μας περιφρόνησαν όταν πρόδωσαν τη Μακεδονία στους Σκοπιανούς κόντρα στην πάνδημη και εκπεφρασμένη λαϊκή βούληση. Μας κορόιδεψαν ασύστολα όταν επέτρεψαν στους Τούρκους να υφαρπάξουν τεράστιο κομμάτι της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ με σχετική διακοίνωση στον ΟΗΕ, και να στείλουν το ωκεανογραφικό σκάφος «Ορούτς Ρέις» να κάνει ανενόχλητο σεισμικές έρευνες μέσα σ’ αυτή. Επομένως γιατί τώρα να πιστέψουμε ότι τάχα την πήρε ο πόνος την κυβέρνηση για την υγεία των Ελλήνων και επέβαλε τόσο δραστικά περιοριστικά μέτρα τα οποία καταστρέφουν την οικονομία και θα τα πληρώσουμε ακριβά για πολλά χρόνια; Την έπιασε μήπως ξαφνικά κρίση ευσυνειδησίας και ειλικρίνειας; Όχι βέβαια.


Ο σημερινός πρωθυπουργός μας αντιπροσωπεύει την πιο κυνική εκδοχή της πολιτικής σχολής των Μητσοτάκηδων. ΟΛΑ όσα κάνει είναι πολιτική, ΚΑΙ ΜΟΝΟ πολιτική. Φυσικά και δεν αποφάσισε το lockdown επειδή λυπήθηκε τους ηλικιωμένους Έλληνες. Απλώς μυρίστηκε την ευκαιρία να εξουδετερώσει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ, να αυξήσει τα ποσοστά της λαϊκής αποδοχής του (ήδη έχει 23 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ) και να προωθήσει την ολέθρια πολιτική του στο μεταναστευτικό χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, με τη σιωπηρή συγκατάθεση του μεγαλύτερου μέρους της αντιπολίτευσης. Έτσι βρήκε τον καθηγητή Τσιόδρα ο οποίος εκπέμπει αβίαστα μια εικόνα ανθρωπιάς και μετριοφροσύνης, και πούλησε στους Έλληνες το παραμύθι της δήθεν έγκαιρης και υπεύθυνης αντίδρασης της κυβέρνησης στην πανδημία προκειμένου να επιβάλει μέτρα κοινωνικού εγκλεισμού που συχνά φθάνουν ή και ξεπερνούν τα όρια του γελοίου.

Ο Μητσοτάκης ενεργεί με το βλέμμα σταθερά προσηλωμένο στις διπλές εκλογές, τις οποίες θα επιδιώξει να κάνει το συντομότερο δυνατό για να αφοπλίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ από το όπλο της απλής αναλογικής. Το ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό της επιδημίας του κορωνοϊού, ποσώς τον ενδιαφέρει. Αν θα καταστραφούν άνθρωποι, αν θα κλείσει μία στις 7 επιχειρήσεις στη χώρα, αν θα μείνουν άνεργοι 45.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι, αν η ύφεση θα αγγίξει φέτος το αδιανόητο 10%, αν ανεβαίνουν προσωπικό Γολγοθά οι μαθητές της Γ' Λυκείου και οι οικογένειές τους, είναι απλές λεπτομέρειες γι' αυτόν. 
Τις εκλογές να κερδίσει αυτός, με σημαία τη δήθεν ανθρωπιά και την ευαισθησία για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, και ας πάνε όλοι να κόψουν τον σβέρκο τους. 
Το ότι μας κοροϊδεύει κατάμουτρα φάνηκε άλλωστε και στο διάγγελμά του της Μεγάλης Δευτέρας όπου είχε το θράσος να ισχυριστεί πως η κυβέρνησή του έκανε πράξη την αξιοκρατία, όταν έχει πρόεδρο του ΕΟΔΥ τον πανάσχετο κουμπάρο του Κικίλια, Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο οποίος δεν είχε καν το στοιχειώδες φιλότιμο να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση της παχυλής αργομισθίας όταν ξέσπασε η επιδημία.

Και βέβαια όσο περνούν οι ημέρες οι κυβερνώντες αρχίζουν να παραδέχονται ότι θα αναγκαστούν κάποια στιγμή να κάνουν άρση των περιοριστικών μέτρων ενώ ο κορωνοϊός θα εξακολουθεί ακόμη να προκαλεί κρούσματα και θανάτους στη χώρα μας όπως τώρα. Ποια θα είναι η διαφορά της σημερινής κατάστασης της επιδημίας με εκείνη της μέρας που θα αποφασιστεί η χαλάρωση ή η άρση των μέτρων; Το πιθανότερο είναι, απολύτως καμία, πέρα από το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης θα έχει δρέψει στο μεταξύ τα πολιτικά οφέλη που πραγματικά τον ενδιαφέρουν πείθοντας τους αφελείς Έλληνες ότι τάχα τους έσωσε από την τρομερή πανδημία, και θα είναι έτοιμος να τα εξαργυρώσει στις κάλπες που θα στήσει.

capital.gr - Stirlitz


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου