Συνταγή μοναδικής νοστιμιάς για πατατοκεφτέδες γεμιστούς με μανιτάρια, πασπαλισμένους με παρμεζάνα. Οι πατάτες αρέσουν σε όλους και οι τρόποι που τις μαγειρεύουμε είναι άπειροι. Σε αυτή όμως την συνταγή, τις φτιάχνουμε λίγο διαφορετικά. Είναι πολύ εύκολοι και γρήγοροι στην παρασκευή τους με άπλα υλικά και υπεροχή γεύση.
Αυτοί οι πεντανόστιμοι γεμιστοί πατατοκεφτέδες είναι το τέλειο ορεκτικό για το επίσημο τραπέζι ή μπούφε σας. Να είστε σίγουρες ότι θα ενθουσιάσουν με την γεύση τους, όλους τους καλεσμένους σας. Επίσης μπορείτε να τους σερβίρετε σε μια βραδιά με φίλους για να συνοδεύσετε το κρασάκι ή την μπυρίτσα σας
Υλικά
1kg πατατες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλατι κατά προτίμηση
Πιπέρι κατά προτίμηση
Για τη γέμιση
250 γρ ψιλοκομμένα μανιταρια
1 ψιλοκομμένο κρεμμυδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Ρίγανη κατά προτίμηση
Αλάτι κατά προτίμηση
Πιπέρι κατά προτίμηση
Πάπρικα κατά προτίμηση
Τσίλι flakes (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Παρμεζάνα τριμμένη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Ακόμα και τα παιδιά θα ξετρελαθούν. Δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολα θα φάνε τα μανιτάρια.
Αν αρέσουν και σε σας οι πατάτες, δοκιμάστε αυτούς τους κεφτέδες είναι απλά υπέροχοι!
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Μόλις είναι έτοιμες, τις στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά ανάλογα με την προτίμηση του καθενός. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε και αφήνουμε μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν περίπου 10 με 15 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες, τις λιώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Παίρνουμε λίγη ζύμη (ανάλογα με το πόσο μεγάλα θέλετε να τα φτιάξετε) ανοίγουμε, βάζουμε στη μέση λίγο από τη γέμιση και κλείνουμε προσεκτικά. Αλευρώνουμε ελάχιστα και τηγανίζουμε από κάθε πλευρά σε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Σερβίρουμε με παρμεζάνα (αν θέλετε). Τα υλικά και τις ποσότητες τα προσαρμόζετε στις δικές σας προτιμήσεις.
Πολύ εύκολα και πολύ νόστιμα!!
Καλή επιτυχία!!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Elena Psillia
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου