Ένας νέος τύπος ψωμιού με μυρωδικά και κρεμμύδι, είναι τόσο μαλακό όσο φαίνεται στη παραπάνω φωτογραφία. Δοκιμάστε το!
300 γραμμάρια αλεύρι τύπου 0
150 γραμμάρια νερού
30 γραμμάρια ζάχαρη
5 γραμμάρια αλάτι
40 γραμμάρια βούτυρο
1/4 κρεμμύδι
6 γραμμάρια μαγιά
1 ασπράδι αυγό
Βότανα, αλάτι χοντρό
150 γραμμάρια νερού
30 γραμμάρια ζάχαρη
5 γραμμάρια αλάτι
40 γραμμάρια βούτυρο
1/4 κρεμμύδι
6 γραμμάρια μαγιά
1 ασπράδι αυγό
Βότανα, αλάτι χοντρό
Συνταγή:
Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια κατσαρόλα με 100 ml νερού.
Βήμα 2
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και το κρεμμύδι και τα βάζουμε σε ένα μπολ
Βήμα 3
Βάλτε το μισό από το αλεύρι σε ένα μπολ, στη συνέχεια, ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά στο κέντρο και ζυμώνετε Στη συνέχεια, προσθέστε το βούτυρο στο μείγμα.
Βήμα 4
Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι, τα βότανα και το κρεμμύδι.
Βήμα 5
Ζυμώνουμε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να πάρετε μια λεία και μαλακή ζύμη.
Βήμα 6
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ με λίγο λάδι και αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.
Βήμα 7
Όταν η ζύμη έχει διπλασιαστεί σε όγκο τη χωρίζουμε σε κομμάτια περίπου 40 γραμμάρια το καθένα.
Βήμα 8
Με κάθε κομμάτι της ζύμης για να σχηματίσουν χορδές από περίπου 30 εκατοστα μακριες και τις δένουμε όπως στην εικόνα.
Βήμα 9
Τακτοποιήστε τα ψωμάκια σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και αφήστε τα να φουσκώσουν για περίπου 1 ώρα.
Βήμα 10
Αλείφουμε με αυγό τώρα και καλύψτε τα με λίγο αλάτι.
Βήμα 11
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου