Amfipoli News: Εύκολο παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα, που δεν παγώνει και παραμένει μαλακό στην κατάψυξη

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Εύκολο παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα, που δεν παγώνει και παραμένει μαλακό στην κατάψυξη


Η εποχή του κρύου γλυκού αποτελεί γεγονός. Τι καλύτερο λοιπόν από το να φτιάξετε μόνη σας παγωτό για τα μέλη του σπιτιού; Μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε παγωτό, με γεύση βανίλιας. Μπορείτε να επιλέξετε να το φτιάξετε με ζαχαρούχο γάλα, το οποίο σε καμία των περιπτώσεων δεν παγώνει. 

Υλικά συνταγής

– 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% (σ.σ. πολύ παγωμένη)
– 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
– 2 κουτιά γάλα Εβαπορέ
– 2 βανίλιες

Εκτέλεση συνταγής

– Χτυπάμε την καλά παγωμένη κρέμα γάλακτος στην παγωτομηχανή. Πρέπει να το κάνετε σε μίξερ χειρός σε σφιχτή σαντιγί.
– Μέτα ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα σε έξι δόσεις.
– Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το εβαπορέ σιγά – σιγά και αυτό σε 6 δόσεις.
– Στη συνέχεια ρίχνουμε τις βανίλιες.
– Τοποθετούμε το μείγμα μας στον καταψύκτη για περίπου 40 λεπτά.
– Αφού περάσουν τα 40 λεπτά, βγάζουμε το μείγμα μας από τον καταψύκτη και το χτυπάμε.
– Έπειτα, βάζουμε πάλι, το μείγμα μας στην κατάψυξη.
– Μέτα από 40 λεπτά βγάζουμε, το μείγμα μας και το ξαναχτυπάμε.
– Ξανασυνεχίζουμε μετά από 40 λεπτά και ξαναχτυπάμε, το μείγμα μας.
– Ακολούθως, τοποθετούμε, το μείγμα μας, στην κατάψυξη και το αφήνουμε πολλές ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
– Όταν είναι έτοιμο, το μείγμα μας, το βγάζουμε, το αφήνουμε λίγο και μετά σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου