Amfipoli News: Συνταγή για σπιτική κρεμά bueno (μπουένο)

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Συνταγή για σπιτική κρεμά bueno (μπουένο)


Συνταγή για σπιτική κρεμά bueno (μπουενο) που μπορούμε εκτός από να τη φάμε με το κουτάλι, να τη χρησιμοποιήσουμε σε τούρτες και γλυκά.

Υλικά
Φουντουκι 200γρ
Σοκολάτα 70γρ λευκη
Σοκολάτα 20γρ γαλακτος
Αλατι 1 πρεζα
Βουτυρο 20γρ λιωμενο
Ζάχαρη Άχνη 3-4 κουτ σουπας
Βανίλια 1
Ζελατίνη 1 φύλλο (προαιρετικά)

Αν θέλετε αναμιγνύεται ένα μέρος μπουενο με σαντιγί χτυπημένη κ επίσης στρώνεται σε τούρτα.Σε τούρτα αλείφεται όπως έχει μια στρώση κρεμάς,
Ακόμη μπορείτε να σπάσετε μπισκότα σε ποτηράκι, να ρίξετε κρέμα μπουένο κ απλά από πάνω να προσθέσετε σαντιγί ή να αναμίξετε μεταξύ τους. (Σαντιγί + κρέμα μπουένο) είναι πανεύκολη η χρήση της. Και από πάνω από την σαντιγί κάνετε μια γκαναζ σοκολάτας με κρεμά γάλακτος κ κουβερτούρα λιώνοντας σε Μπεν μαρι.

Η γεύση της είναι ακριβώς όπως της γνωστής σοκολάτας μπουένο και μπορείτε να την τρώτε με όποιο τρόπο θέλετε, σκέτη ή σε γλυκά!

Εκτέλεση

Σε μπλέντερ χτυπάμε φουντουκιά  βούτυρο και αλάτι μέχρι να βγάλει τα ελαία το φουντούκι κ να γίνει νερουλό. Τα φουντούκια για ποιο επαγγελματικό αποτέλεσμα μπορείτε να τα καραμελώσετε από πριν.Αν έχετε θερμομπλέντερ κάντε τα με καραμελωμένα φουντουκιά γιατί αλλιώς δεν θα την παλέψει το απλό μπλέντερ σας. Θα ΚΑΕΙ. Προσθέτουμε τις σοκολάτες ξαναχτυπάμε.

Ρίχνουμε σε μπολάκι κ ανακατεύουμε την άχνη κ την βανίλια .
Έτοιμο.

Πως καραμελώνουμε φουντούκια 

Τα φουντούκια καραμελώνονται σε αντικολλητικό τηγάνι με ζάχαρη. Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ρίχνετε τα φουντούκια και τη ζάχαρη σε βουναλάκι. Με ξύλινη κουτάλα αρχίζετε να ανακατεύετε συνέχεια. Στα 4 περίπου λεπτά η ζάχαρη θα αρχίσει να σβολιάζει και να λιώνει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα καθώς καραμελώνει και πήζει η ζάχαρη, μέχρι τα 8-10 λεπτά, οπότε τα φουντούκια πρέπει να λάμπουν γύρω απ’ το καραμέλωμα.

Ρίχνετε το περιεχόμενο σε μια επιφάνεια που να αντέχει υψηλή θερμοκρασία (π.χ. δίσκος, πιατέλα, ταψί ), την οποία έχετε επενδύσει με αντικολλητικό χαρτί μαγειρικής, κοινώς λαδόκολλα. Τακτοποιείτε με την σπάτουλα τα φουντούκια κολλητά το ένα με τ’ άλλο, έτσι ώστε να είναι όλα σε ένα επίπεδο και να ενώνονται απ’ τη καραμέλα πάνω στην επιφάνεια του χαρτιού. Τα αφήνετε για μισή ώρα να κρυώσουν και να πήξει πλήρως η καραμέλα

Γίνεται και χωρίς ζελατίνη εγώ την έκανα χωρίς . Αν όμως θέλετε να βάλετε θα ακολουθήσετε τη παρακάτω διαδικασία για τη συνταγή

Μόλις καραμελώσουν τα φουντούκια προσθέτετε το βούτυρο.

Βάζετε τη ζελατίνη σε νερό για 15 λεπτά να μαλακώσει και μετά ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τη ζελατίνη. αφαιρούμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο μπλέντερ χτυπάμε πολύ καλά

Αν δεν έχετε φύλλα ζελατίνης ,χρησιμοποιήστε 2 γραμμάρια ζελατίνη.
Να ξέρετε ότι είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε φύλλα γιατί είναι δύσκολο να σβολιασουν.

Φωτογραφίες συνταγη Angeliki Kardoula
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου