Amfipoli News: Διασωθέντες Marfin: Απ' έξω φώναζαν «κάψτε τους»

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Διασωθέντες Marfin: Απ' έξω φώναζαν «κάψτε τους»


Τις τραγικές στιγμές που έζησαν πριν από 10 χρόνια στο φλεγόμενο υποκατάστημα της Marfin, περιέγραψαν οι διασωθέντες, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.  
Μάλιστα μία από τις υπάλληλους που κατάφεραν να σωθούν ανέφερε ότι ενώ οι ίδιοι έδιναν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή κάποιοι από τους διαδηλωτές έξω από την τράπεζα φώναζαν «κάψτε τους». 

Μαρία Καραγιάννη

«Ήμουν 40 λεπτά πάνω (στο μπαλκόνι) και τουλάχιστον τα 30 ζούσα την επιθανάτιο αγωνία δηλαδή να σκέφτομαι ‘’θα ζήσω; Θα πεθάνω;  Θα έρθει επιτέλους η πυροσβεστική;’’ Ήταν πολύ δύσκολο. Έλεγες ‘’τώρα έχω αναπνοή σε 2 δευτερόλεπτα θα έχω; Κατάπινες καπνό, μαυρίλα… Ήταν πολύ άσχημες οι στιγμές, μας αρρώστησαν αυτές οι στιγμές, εμάς έχουν στιγματιστεί οι ζωές μας, εμείς δεν είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι, οι άνθρωποι που ήμασταν πριν από εκείνη την ημέρα. Σήμερα ήταν κάτι που τακτοποίησε λιγάκι τις ψυχές μας, το συναισθηματικό μας κενό» τόνισε η Μαρία Καραγιάννη.  

Αναστασία Χρηστάκη

«Ήταν δραματικές στιγμές, να μην τις ζήσει κανείς σε αυτόν τον κόσμο… Είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να φανταστείς και να ακούς τους απέξω να φωνάζουν ‘’κάψτε τους’’»  δήλωσε η Αναστασία Χρηστάκη. 

Αλέξανδρος Νικολόπουλος 

«Ευτυχώς ήμουν στον ημιώροφο και πρόλαβα και κατέβηκα τα σκαλιά που κατέβαινε κι ο Επαμεινώνδας (Τσακάλης) αλλά δυστυχώς ο Επαμεινώνδας  κατέβαινε από τον τρίτο όροφο και δεν πρόλαβε να φτάσει μέχρι το ισόγειο για να βγει έξω… Σας το λέω τώρα κι ανατριχιάζω ήταν τα δευτερόλεπτα στη ζωή μου που δε θα ξεχάσω ποτέ» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.  

liberal.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου