Amfipoli News: Η αποτρόπαιη δολοφονία στη MARFIN

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Η αποτρόπαιη δολοφονία στη MARFIN


Δεν πρόκειται ποτέ να βρεθούν οι δολοφόνοι, αφού είναι οι «γνωστοί άγνωστοι» όπως γνωρίζουν όλοι αυτοί που επιμένουν να σκέπτονται - αρνούμενοι να προσποιηθούν πως πιστεύουν τα ψέματα που τους σερβίρονται. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που καταπνίγονται με αυτόν τον τρόπο οι μαζικές εξεγέρσεις των Πολιτών - ενώ έχει συμβεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, από τη Λατινική Αμερική έως την Ασία.

Είναι λοιπόν προσχηματικό το άνοιγμα της έρευνας - χωρίς όμως αυτό να πρέπει να μας εμποδίζει στο να τιμήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που δολοφονήθηκαν για να μας επιβληθούν τα μνημόνια, με πολύ περισσότερα θύματα. Κάποια στιγμή πάντως, κάποια κυβέρνηση που θα αγαπάει πραγματικά την Ελλάδα και την αλήθεια θα τους αναζητήσει - ενώ θα τιμωρήσει παραδειγματικά όλους όσους συνέβαλλαν στα κατά συρροή εγκλήματα των μνημονίων.

Διαφορετικά δεν πρόκειται ποτέ να ανακτήσει η Ελλάδα της εθνική της ανεξαρτησία - ούτε οι Έλληνες την ελευθερία τους, στην πάμπλουτη αυτή χώρα που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους.

Άποψη

Κατ’ αρχήν ήταν θλιβερό το ότι, στη σημερινή επέτειο της τραγωδίας (συνέβη στις 5 Μαΐου του 2010), δεν συμμετείχαν όλα τα κόμματα της Βουλής – θέλοντας ακόμη μία φορά να εκμεταλλευθούν κομματικά ένα γεγονός που αφορά όλους τους Έλληνες. Επρόκειτο άλλωστε για την επέτειο της πρώτης αντίδρασης των Πολιτών, εναντίον της πολιτικής των μνημονίων που συνεχίζονται μέχρι σήμερα – ενώ θα συνεχίζονται για πάρα πολλά χρόνια ακόμη, με την πολιτική της υποτέλειας, των υποκλίσεων και της διεθνούς επαιτείας που εφαρμόζουν όλες οι έκτοτε κυβερνήσεις μας.

Η αντίδραση αυτή των Ελλήνων καταπνίγηκε στο ξεκίνημα της, με τη δολοφονία των τριών συνανθρώπων μας και του παιδιού που οι εγκληματίες δεν του επέτρεψαν να γεννηθεί – ενώ μόλις τώρα, μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, αποφασίσθηκε η έρευνα του τραγικού συμβάντος. Από ποιόν; Από τον υπουργό που δήλωσε πως υπέγραψε τα μνημόνια χωρίς να τα διαβάσει – υπηρετώντας ένα άλλο κόμμα τότε και άλλο σήμερα.

Για την σκόπιμη τώρα και απαράδεκτη καθυστέρηση της έρευνας, είναι προφανώς υπεύθυνα όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν έκτοτε την Ελλάδα – συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης: το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το τελευταίο δε, θα έπρεπε να ντρέπεται που κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του όχι μόνο δεν προσπάθησε να διαλευκάνει τις δολοφονίες, αλλά υπέγραψε επί πλέον το τρίτο μνημόνιο – αντιστρέφοντας αντισυνταγματικά το δημοψήφισμα και προδίδοντας την ίδια του την ιδεολογία. Εκτός αυτού είναι θράσος, όχι μόνο το ότι δεν συμμετείχε μαζί με τα άλλα κόμματα στην επέτειο, αλλά μετέβη ενωρίτερα στο συγκεκριμένο σημείο – όπως ο εγκληματίας που γυρίζει πάντοτε μόνος του στον τόπο του εγκλήματος.

Φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να βρεθούν οι δολοφόνοι, αφού είναι οι «γνωστοί άγνωστοι», όπως γνωρίζουν όλοι αυτοί που επιμένουν να σκέπτονται – αρνούμενοι να προσποιηθούν πως πιστεύουν τα ψέματα που τους σερβίρονται. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που καταπνίγονται με αυτόν τον τρόπο οι μαζικές εξεγέρσεις των Πολιτών – ενώ έχει συμβεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, από τη Λατινική Αμερική έως την Ασία. Είναι λοιπόν προσχηματικό το άνοιγμα της έρευνας – χωρίς όμως αυτό να πρέπει να μας εμποδίζει στο να τιμήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που δολοφονήθηκαν για να μας επιβληθούν τα μνημόνια, με πολύ περισσότερα θύματα.

Κάποια στιγμή πάντως, κάποια κυβέρνηση που θα αγαπάει πραγματικά την Ελλάδα και την αλήθεια θα τους αναζητήσει – ενώ θα τιμωρήσει παραδειγματικά όλους όσους συνέβαλλαν στα κατά συρροή εγκλήματα των μνημονίων. Διαφορετικά δεν πρόκειται ποτέ να ανακτήσει η Ελλάδα της εθνική της ανεξαρτησία – ούτε οι Έλληνες την ελευθερία τους, στην πάμπλουτη αυτή χώρα που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους.

Τα «πιστεύω» μας, το ελληνικό μανιφέστο μας

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από έναν προϋπολογισμό που να πάψει επιτέλους να εκπονείται σαν να έχουν διοριστεί οι κυβερνήσεις της διαχειριστές της Γερμανίας – με την απαραίτητη αλλαγή του λανθασμένου οικονομικού μας μοντέλου που μας οδηγεί ξανά στη χρεοκοπία. Με την άνοδο του μεριδίου της πρωτογενούς παραγωγής, της μεταποίησης και της βιομηχανίας στο ΑΕΠ μας, έτσι ώστε να μην εξαρτάται η οικονομία μας σχεδόν αποκλειστικά και μόνο από τον τουρισμό.

Δεν θέλουμε να μετατραπούμε εμείς και τα παιδιά μας στα φθηνά γκαρσόνια της Γερμανίας, σε μία πολυπολιτισμική αποικία χρέους της, πλημμυρισμένη με παράνομους μετανάστες – με μοναδικό δουλειά μας να υπηρετούμε τους Γερμανούς που θα έρχονται για διακοπές με τις δικές τους εταιρίες και με τα δικά τους αεροπλάνα, που θα προσγειώνονται στα δικά τους αεροδρόμια, που θα μένουν στα δικά τους ξενοδοχεία, που θα έχουν το δικό τους ΟΤΕ και τη δική τους ΔΕΗ, ενώ θα ψωνίζουν από τα δικά τους Σούπερ Μάρκετ, όπως είναι τα LIDL, τα δικά τους εισαγόμενα προϊόντα. Εάν είναι αυτό το όραμα της κυβέρνησης, τότε σίγουρα δεν είναι το δικό μας – ούτε των άλλων Ελλήνων, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε.

Πιστεύουμε στην ελεύθερη αγορά, αλλά όχι στην ασύδοτη, χωρίς κανένα κοινωνικό πρόσωπο – στον κοινωνικό φιλελευθερισμό, εντός ενός πλαισίου άμεσης Δημοκρατίας. Πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά όχι των κοινωφελών επιχειρήσεων όπως της ΔΕΗ, των δικτύων και του νερού – ούτε φυσικά των στρατηγικών. Πιστεύουμε στην ΕΕ, αλλά όχι στη σημερινή γερμανική εκδοχή της – ούτε στη χρησιμοποίηση του ευρώ ως όπλου οικονομικής εισβολής και κατοχής των χωρών της Ευρώπης.

Πιστεύουμε στην ανάγκη επέμβασης τους κράτους σε περιόδους κρίσεων, στηρίζοντας όμως την παραγωγή πρωτίστως και την κατανάλωση δευτερευόντως. Πιστεύουμε όμως επίσης πως το κράτος πρέπει να αποχωρεί αμέσως μετά το πέρας της κρίσης, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως είναι ανίκανο να διοικήσει εκείνες τις επιχειρήσεις που πρέπει να του ανήκουν – για να μην καταλήγει αντικείμενο εκβιασμού των ιδιωτών.

Ασφαλώς δεν πιστεύουμε στα γερμανικά μνημόνια, έχοντας τεκμηριώσει άπειρες φορές πως είναι χειρότερα από τον κορωνοϊό για την οικονομία. Όσον αφορά την παράνομη μετανάστευση, έχουμε τις ίδιες αυστηρές θέσεις με τη σοσιαλιστική Δανία ή με τις Η.Π.Α. του Ellis Eiland – του νησιού με τις ειδικές εγκαταστάσεις στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, όπου ελέγχονταν υγειονομικά κοκ. όσοι σχεδίαζαν να μεταναστεύσουν εκεί. Πολύ περισσότερο, αφού μέσω των παράνομων μεταναστών δρομολογείται ο βίαιος εποικισμός των νησιών μας – στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου που διεξάγει εναντίον μας η Τουρκία.

Δεν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουν οι κυβερνήσεις μας πως προωθείται η αλλοίωση της κοινωνίας μας μέσω των παράνομων μεταναστών -, καθώς επίσης ότι αδυνατίζει η άμυνα μας στα ακριτικά νησιά και στην ενδοχώρα που τους μεταφέρει, με δικό μας κόστος. Δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν πως θα αυξηθούν κατακόρυφα τα εγκλήματα κάθε είδους όπως στη Σουηδία, στο Βέλγιο ή στην Ολλανδία – ή πως δεν έχει τη δυνατότητα μία χρεοκοπημένη χώρα να στηρίζει παράνομους, όταν την ίδια στιγμή αναγκάζει τα δικά της παιδιά να φεύγουν στο εξωτερικό, στερώντας την πατρίδα μας από κάθε προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης. Δεν είναι μόνο ανεύθυνο και απαράδεκτο, αλλά κυριολεκτικά εγκληματικό. Ανεύθυνο, απαράδεκτο και εγκληματικό!


Τέλος, πιστεύουμε στον περιορισμό της παγκοσμιοποίησης και στην κατάργηση της συμφωνίας του Μαρόκου – ενώ στα εθνικά είμαστε αντίθετοι με την προδοσία της Μακεδονίας, καθώς επίσης με την κατευναστική πολιτική απέναντι στην Τουρκία, θεωρώντας πως αυτή ακριβώς η δουλοπρεπής στάση που δεν μας αξίζει ως Έλληνες, θα μας οδηγήσει σε πόλεμο.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ
analyst.gr  


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου