Λαχανικά στον ατμό με λαδολέμονο και μυρωδικά. Απολαύστε τα σαν ελαφρύ γεύμα, ή σαν συνοδευτικό για ψάρι, κρέας και πουλερικά
Υλικά Συνταγής
1 συσκευασία 400 γραμ. Λαχανικά ατμού Φρεσκούλης
2 κ.σ άνηθο (ολόκληρα τρυφερά φύλλα)
2 κ.σ μαϊντανό (ολόκληρα τρυφερά φύλλα)
Για το λαδολέμονο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι
1 κ.γλ μουστάρδα
λίγη ρίγανη
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Για τα εύκολα και υγιεινά λαχανικά στον ατμό, βάζουμε τη συσκευασία του Φρεσκούλη με την ειδική βαλβίδα ατμού, όπως είναι στο φούρνο μικροκυμάτων, για 8΄στα 700/800 W.
Εναλλακτικά μπορείτε να βράσετε τα υλικά σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Βάζουμε πρώτα τις πατάτες και βράζουμε για 20′ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Βράζουμε για επιπλέον 6-7′. Στραγγίζουμε τα λαχανικά.
Βάζουμε τα λαχανικά ατμού σε πιατέλα και περιχύνουμε όσο είναι ζεστά με το λαδολέμονο.
Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, μαϊντανό και άνηθο.
Για το λαδολέμονο
Βάζουμε όλα τα υλικά για το λαδολέμονο σε ένα βαζάκι.
Τα χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Περιχύνουμε τη βραστή σαλάτα.
Τα λαχανικά στον ατμό είναι ιδανικά για να συνοδεύσετε το ψητό ψάρι, αλλά ταιριάζουν επίσης με κρέας και κοτόπουλο. Μπορείτε να τα απολαύσετε και σκέτα σαν ελαφρύ γεύμα.
Η σαλάτα με λαχανικά ατμού, ενισχύει το ανοσοποιητικό και δρα προστατευτικά ενάντια σε ασθένειες λόγω των βιταμινών A,C και αντιοξειδωτικών που περιέχει.
argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου