Amfipoli News: Κασερόπιτα

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Κασερόπιτα


Πρόσθεσα λίγο σκόρδο και αλάτι στο κασέρι, η γεύση; Υπέροχη!!

1/2 κούπα ζεστό 
8 γρ ξερή μαγιά
1 κ γλυκού ζάχαρη

Τα βάζω σε μπολ και τα χτυπώ με το σύρμα καλά
Προσθέτω
1/2 κούπα ηλιαιελαιο
1/2 κούπα γάλα
1 κ γλυκού αλάτι
Τα χτυπώ πολύ καλά
Και προσθέτω 250 γρ αλεύρι γ ο χ
(Προσοχή μην βάλετε πιο πόλο αλεύρι γιατί θα γίνει στεγνή)
Η ζύμη μας πρέπει να είμαι μαλακή.
Βουτύρωσα ταψάκι 30 εκ και έβαλα την ζύμη την άπλωσα με το χέρι να μην πάει στις άκρες.
Το άφησα να φουσκώσει 1/2 ώρα.
Ψιλό έκοψα λίγο μαϊντανό.
Έτριψα το κασέρι.
Αφού φούσκωσε με τα δυο δάχτυλα εκανα αυλάκια σε όλη την πίτα
Στο κασέρι έβαλα λίγο σκόρδο σε σκόνη και φέτες αλάτι ανακάτωσα και το έβαλα στα αυλάκια μετά άβακας το μαϊντανό σε λίγο λιωμένο βούτυρο και πέρασα την πίτα.
Είχα ανάψει τον φουρνο στους 190 β,
Και το έψησα για 35 λεπτά.
Έγινε υπέροχο!!



‎Effie Tsouras
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου