Αφράτα τηγανόψωμα με μόνο 4 υλικά από την Σόφη Τσιώπου για όταν θέλουμε να φάμε κάτι στα γρήγορα
Θέλετε να φτιάξετε τηγανόψωμα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, αλλά δεν γνωρίζετε τον τρόπο; Δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτό, που πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Το βέβαιο είναι πως το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
Υλικά συνταγής
– 2 1/2 κούπες περίπου χλιαρό νερό
– 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
– 1 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι ψιλό
– 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
– 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
– 1 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι ψιλό
– 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
– 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση συνταγής
– Στην αρχή ζυμώνετε μαζί, τα υλικά.
– Στη συνέχεια βάλτε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ.
– Λαδώστε καλά τη ζύμη από πάνω.
– Σκεπάστε τη ζύμη.
– Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει.
– Κόψτε μπαλάκια ζύμης, με λαδωμένα χέρια.
– Γεμίστε τα μπαλάκια της ζύμης, με τριμμένο τυρί.
– Εναλλακτικά, μπορείτε να γεμίσετε τα μπαλάκια ζύμης, με ελιές.
– Κλείστε τα μπαλάκια ζύμης σε πουγκί.
– Πατήστε το πουγκί. Σκοπός είναι να πλατύνουν τα μπαλάκια της ζύμης.
– Τηγανίστε τα μπαλάκια ζύμης, με τη γέμισή τους (σ.σ. ελιές, τριμμένο τυρί). Τα μπαλάκια ζύμης θα πρέπει να τα τηγανίσετε έως ότου γίνουν αφράτα. Το σημαντικότερο είναι πως δεν ρουφάνε πολύ λάδι.
– Αφαιρέστε τα μπαλάκια ζύμης από το τηγάνι και αφήστε τα σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτες για να ρουφηχτεί το υπόλοιπο λάδι. Επίσης, τα μπαλάκια ζύμης θα μπορέσουν ταυτόχρονα να κρυώσουν.
– Αυτό ήταν! Βάλτε τα μπαλάκια ζύμης σε πιάτα και σερβίρετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
– Στη συνέχεια βάλτε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ.
– Λαδώστε καλά τη ζύμη από πάνω.
– Σκεπάστε τη ζύμη.
– Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει.
– Κόψτε μπαλάκια ζύμης, με λαδωμένα χέρια.
– Γεμίστε τα μπαλάκια της ζύμης, με τριμμένο τυρί.
– Εναλλακτικά, μπορείτε να γεμίσετε τα μπαλάκια ζύμης, με ελιές.
– Κλείστε τα μπαλάκια ζύμης σε πουγκί.
– Πατήστε το πουγκί. Σκοπός είναι να πλατύνουν τα μπαλάκια της ζύμης.
– Τηγανίστε τα μπαλάκια ζύμης, με τη γέμισή τους (σ.σ. ελιές, τριμμένο τυρί). Τα μπαλάκια ζύμης θα πρέπει να τα τηγανίσετε έως ότου γίνουν αφράτα. Το σημαντικότερο είναι πως δεν ρουφάνε πολύ λάδι.
– Αφαιρέστε τα μπαλάκια ζύμης από το τηγάνι και αφήστε τα σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτες για να ρουφηχτεί το υπόλοιπο λάδι. Επίσης, τα μπαλάκια ζύμης θα μπορέσουν ταυτόχρονα να κρυώσουν.
– Αυτό ήταν! Βάλτε τα μπαλάκια ζύμης σε πιάτα και σερβίρετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου