Amfipoli News: Η σωτήρια πανδημία

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Η σωτήρια πανδημία


Η κατάσταση της οικονομίας σήμερα δεν παραμένει απλώς ως είχε, αλλά επιδεινώνεται με αυξημένο ρυθμό – με πιθανότερο αποτέλεσμα την επανάσταση των σκλάβων χρέους. Δυστυχώς όμως για τους σκλάβους αυτούς, εμφανίσθηκε ο τεχνητός, «εργαστηριακός» κατά γενική ομολογία COVID 19 – πίσω από τον οποίο έχουν κρυφτεί τα θηριώδη προβλήματα της οικονομίας των περισσοτέρων κρατών. 

Εκτός αυτού, δόθηκε μία επί πλέον ευκαιρία στις κεντρικές τράπεζες να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τη ρευστότητα του συστήματος – μέσω της οποίας συνεχίζεται η μεταφορά πλούτου από τα κάτω προς τα επάνω. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της οποίας έχει αποτύχει παταγωδώς – όπως άλλωστε είναι φυσικό για μία χώρα με τόσο μεγάλο δημόσιο και κόκκινο ιδιωτικό χρέος που παραμένει πιστή στο θανάσιμο εναγκαλισμό των μνημονίων. 

Με το έλλειμμα του προϋπολογισμού δε σύντομα εκτός ελέγχου, επίσης του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και όλων των άλλων οικονομικών δεικτών, θα γίνει προσπάθεια διόγκωσης του προβλήματος της επιδημίας με κάθε θυσία – αφού διαφορετικά θα έλθουν στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα, πυροδοτώντας μία κοινωνική έκρηξη άνευ προηγουμένου.

Συνεχίστε ΕΔΩ
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου