Υλικά συνταγής
1 φλιτζάνι, παγωμένο βούτυρο
4 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού σόδα
¾ του φλιτζανιού ζάχαρη
3 κρόκοι αυγών
¼ του φλιτζανιού γάλα
½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα, κοπανισμένη
σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψει.
Συνεχίζετε το χτύπημα ρίχνοντας πρώτα τους 2 κρόκους και τη μαστίχα και στη συνέχεια το γάλα. Προσθέτετε το αλεύρι σε δόσεις και ζυμώνετε σε ζύμη μάλλον σφικτή. Πλάθετε κορδόνια ζύμης, τα διπλώνετε στα δύο και δημιουργείτε πλεξούδες.
Μπορείτε να φτιάξετε και βαρκούλες, κρίκους ή ό,τι σχήμα σας αρέσει και σας βολεύει. Τα ψήνετε σε ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αφού τα αλείψετε με τον 3ο κρόκο και τα πασπαλίσετε με το σουσάμι, στους 180º C για 20’-30' περίπου.
icookgreek.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου