Υλικά
250 γρ. γιαούρτι Total 2%
500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας με 70% κακάο, σε μικρά κομματάκια
250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
5 κ.σ. σιρόπι γλυκόζης
75ml Tia Maria
75ml δυνατό μαύρο καφέ
200 γρ. ανάμεικτους ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και θρυμματισμένα μπισκότα
κλωναράκι μέντας και μια κουταλιά γιαούρτι.
Εκτέλεση
Λαδώνετε ένα ταψάκι-φόρμα, με διάσταση βάσης 25 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος. Λιώνετε σε πυρίμαχο μπολ, τη σοκολάτα σε μπέν μαρί. Την αφαιρείτε από τη φωτιά.
Σε ένα κατσαρολάκι αναμιγνύετε το καφέ και το Tia Maria και τα ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, το αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε το σιρόπι γλυκόζης και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
Ρίχνετε στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα το μείγμα καφέ και ανακατεύετε.
Προσθέτετε και τους ανάμεικτους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα και τα θρυμματισμένα μπισκότα.
Ρίχνετε σιγά σιγά, σταδιακά και εναλλάξ τη κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Ρίχνετε και στρώνετε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψάκι-φόρμα και το βάζετε στο ψυγείο για 12 ώρες για να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.
Όταν πρόκειται να σερβίρετε αναποδογυρίζετε το γλυκό σας σε μια επιφάνεια κοπής, το χωρίζετε σε 10 μερίδες και το σερβίρετε με ένα
i-gastronomie
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου