Ζύμη για διάφορα αρτοσκευάσματα αποθηκεύεται στο ψυγείο μέχρι 7 μέρες. Τι καλύτερο από το να την έχετε στο ψυγείο έτοιμη για γλυκές και αλμυρές συνταγές.
Υλικά
Γάλα 350 ml
Αυγα 2
Ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας ·
Αλατι μια πρέζα
Μαγιά 50 g φρέσκια
Βουτυρο 100 γραμμάρια ·
Αλευρι 700-750 g
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και θα την χρησιμοποιείτε συνέχεια. Κάντε αρωματικά κουλουράκια, πίτες, ρολά, κέικ, ζαχαρωτά, ντόνατς και άλλα νόστιμες λιχουδιές.
Εκτέλεση συνταγής για τη ζύμη για αρτοσκευάσματα
1. Διαλύστε τη φρέσκια μαγιά στο χλιαρό γάλα.
2. Προσθέστε λιωμένο βούτυρο, ζάχαρη, αλάτι και αυγά. Ανακατέψτε τα καλά.
3. Σταδιακά προσθέστε αλεύρι και ζυμώστε για ένα μαλακό αποτέλεσμα.
4. Βάλτε τη σε ένα ζεστό μέρος (ώστε να φουσκώσει γρήγορα).
5. Μόλις φουσκώσει, μπορείτε να ξεκινήσετε φτιάξετε οτιδήποτε θέλετε.
6. Πριν από το ψήσιμο θα την αφήσετε πάλι να φουσκώσει.
7. Αυτή μπορεί να φυλαχτεί στο ψυγείο για 7 ημέρες. Αν πρόκειται να ψήσετε γλυκά αρτοσκευάσματα , τότε μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα της ζάχαρης.
Πηγή: symvaineitwra.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου