Amfipoli News: Έχει τα πάντα εκτός από κορωνοϊό: Το νησί με τα λιγότερα κρούσματα στην Ελλάδα δεν χάνεται φέτος (Pics)

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Έχει τα πάντα εκτός από κορωνοϊό: Το νησί με τα λιγότερα κρούσματα στην Ελλάδα δεν χάνεται φέτος (Pics)


  Έτσι κι αλλιώς είναι ένα καταπληκτικό αν και υποτιμημένο νησί...
Τα προηγούμενα χρόνια η έννοια του ιδανικού καλοκαιρινού προορισμού είχε να κάνει με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία: πόσο καλές παραλίες είχε το νησί, τι κόσμο μάζευε, σε τι μαγαζιά μπορούσες να πας για να φας καλά ή να πιείς. Αυτά τα προηγούμενα χρόνια ωστόσο.
Φέτος, αυτό το καλοκαίρι που είναι δεδομένο πως θα μείνει για πάντα χαραγμένο στις μνήμες μας για όλους τους λάθος λόγους, τα κριτήρια είναι κομματάκι διαφορετικά.
Αυτός ο καταραμένος ο κορωνοϊός άλλωστε έχει διεισδύσει τόσο πολύ στις ζωές μας που ακόμα και τα κριτήρια των διακοπών μας καθορίζονται σε κάποιο βαθμό και από αυτόν.

Όταν μιλάμε λοιπόν για ένα ελληνικό νησί που μοιάζει να μην το έχει ακουμπήσει καν όλη αυτή η κατάσταση με τον κορωνοϊό, ένα νησί που από την αρχή της πανδημίας μετράει μόλις τέσσερα (!) κρούσματα συνολικά, τότε δεν είναι να το συζητάμε: έχουμε να κάνουμε αυτόματα με τον ιδανικό προορισμό της εποχής.

Ο λόγος για την Χίο, ένα πανέμορφο νησί που η πανδημία μοιάζει να έχει περάσει ξώφαλτσα χωρίς να το ακουμπήσει. Αν θες λοιπόν να βγάλεις (τουλάχιστον τις ημέρες των διακοπών σου), την πανδημία απ’ το μυαλό σου, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να την επισκεφτείς.

Πρόκειται άλλωστε για ένα νησί που έτσι κι αλλιώς το προτιμούν πολύ λιγότεροι απ’ όσους θα έπρεπε γιατί με τις ομορφιές, τις παραλίες και τα τοπία της κανονικά θα έπρεπε να βουλιάζει από κόσμο. Μιλάμε για τον ορισμό του υποτιμημένου νησιού και αυτό ανεξάρτητα από την ιστορία με τον κορωνοϊό.
Κυριολεκτικά τι να πρωτοπείς για αυτό το νησί. Καταρχάς, η πολυμορφία του στις παραλίες είναι το κάτι άλλο: έχει παραλίες με πολύ βότσαλο, όπως τα Μαύρα Βόλια και ο Άγιος Αιμιλιανός, έχει και με ψιλή αμμουδιά, έχει και με μικρό χαλίκι.

Ναγός, Γυαλισκάρι, Λιθί, Βοκαριά, Μέγας Λημνιώνας, Βρουλίδια, Εζούσα: σε όποια από αυτές και αν πας κάτι διαφορετικό θα υπάρξει για να μείνει μέσα στο μυαλό σου.

Τα χωριά της δε, άλλα με κάστρα, άλλα με βίγλες, άλλα με σημάδια μεσαιωνικών οικισμών, είναι επίσης τοπ προορισμοί: Καλλιμασιά, Βροντάδο, Νένητα, Μεστά, Αρμόλια, Άγιος Αιμιλιανός, Καρδάμυλα σαφώς, Πυργί και Λαγκαδάς, κάθε ένα με το δικό του στίγμα. Αντίστοιχα και σε επίπεδο αξιοθέατων: ο Ναός του Απόλλωνα, η Δασκαλόπετρα στο Βροντάδο -το σημείο που λέγεται ότι έγραφε και δίδασκε ο Όμηρος-,το Ρημόκαστρο, ο Ανάβατος.

Ακόμα και σε επίπεδο νυχτερινής ζωής η Χίος θα σε καλύψει και με το παραπάνω: είναι άλλωστε φοιτητικό νησί, συνεπώς δεν θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό. Το Kubrick και το Oz είναι τα πιο φημισμένα μπαράκια της αλλά πάνω στο λιμάνι θα βρεις και άλλες επιλογές που ικανοποιούν και τα πιο απαιτητικά γούστα.

Με όλα αυτά μαζί, με δεδομένο πως πολυκοσμία δεν παίζει το καλοκαίρι αφού δεν έχουμε να κάνουμε σε σούπερ φημισμένο μέρος και με τα κρούσματα κορωνοϊού να είναι… ξένη κατάσταση, ε αντικειμενικά δεν υπάρχει καταλληλότερο νησί για να διακοπάρεις. Χίος και πάλι Χίος…
menshouse.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου