Amfipoli News: Κολοκυθοτυρόπιτα στο τηγάνι

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Κολοκυθοτυρόπιτα στο τηγάνι


Συστατικά:
250 γραμμάρια κολοκυθάκια
250 γραμμάρια τυρί φέτα
2 και μισό κουταλάκι αλάτι
Ελαιόλαδο
1 αυγό χτυπημένο
1 κουταλιά της σούπας άνηθο σε σκόνη (αν δεν έχετε ψιλοκομμένο)
Φυσικο ανθρακούχο μεταλλικό νερό
500 γραμ. Κρούστα φύλλο (10 τεμ)

Εκτέλεση
Τρίψτε σε ένα μπολ τα κολοκυθάκια στο χοντρό και ρίξτε 1 κουταλιά αλάτι. Ανακατέψτε και
αφήστε τα για 10 λεπτά. Στύψτε τα καλά και βάλτε τα σε άλλο πιάτο και πετάξτε το νερό που έβγαλαν.
Επιστρέψτε τα στο μπολ και τρέψτε μέσα την φέτα. Αλατίστε αλλά προσέξτε εάν η φέτα σας είναι πολύ αλμυρή. Προσθέστε τον άνηθο και ανακατέψτε.
Συνεχίστε και ρίξτε 2 κσ λάδι και το αυγό και αναμίξετε καλά.
Ξεχωρίστε 2 από τα φύλλα κρούστας και αφήστε στην άκρη. Τα υπόλοιπα κόψτε τα με ένα ψαλίδι ή με τα χέρια σε κομματάκια. Βάλτε λίγα λίγα σε ένα μπολ και ραντίστε με λάδι ανακατέψτε έτσι ώστε να λαδωθούν καλά όλα τα κομμένα φυλλαράκια.
Λαδώστε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και στρώστε ένα απο τα δύο φύλλα που κρατήσατε.
Στρώστε το 1/6 της ποσότητας των φύλλων ραντίστε με 2 κσ μεταλλικό νερό και ρίξτε
2-3 κουταλιές από την γέμιση. Επαναλάβετε άλλη μια φορά την διαδικασία (κομματάκια φύλλου – μεταλλικό νερό – γέμιση) και τελειώστε με κομματάκια φύλλου και μεταλλικό νερό.
Σκεπάστε την πίτα με το φύλλο που κρέμεται έξω από το τηγάνι ραντίστε με μεταλλικό νερό και ετοιμάστε άλλο ένα ίδιο τηγάνι με το άλλο φύλλο που κρατήσατε. Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε για 10 λεπτά.
Βάλτε μετά το τηγάνια σας σε χαμηλή φωτιά 17-20 λεπτά σκεπασμένα. Με την βοήθεια
ενός πιάτου γυρίστε την πίτα από την άλλη πλευρά μέσα το τηγάνι και αφήστε για άλλα
15 λεπτά και είναι έτοιμες.
Δείτε το Βίντεο της Συνταγής εδώ
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου