Amfipoli News: Ας μιλήσουμε για το σταφύλι...

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Ας μιλήσουμε για το σταφύλι...



Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού. Το αμπέλι αλλιώς ονομάζεται και κλήμα (Vitis Vinifera), είναι αναρριχητικό φυτό και προϊόντα του ο μούστος, το κρασί, το ξύδι και οι σταφίδες, ενώ μπορεί να γίνει και γλυκό του κουταλιού. Είναι γνωστό ως καρπός από την αρχαιότητα και αναφέρεται και στη Βίβλο. .

Γενικότερα διαχωρίζονται με βάση το χρώμα του, λευκό, κόκκινο και μαύρο. Το σταφύλι ιατρικά καταπολεμά την κατακράτηση των υγρών. Είναι πλούσιο σε κάλιο και βιταμίνες, έχει και αντιοξειδωτική αλλά και αντικαρκινική δράση, λόγω της ρεσβερατρόλης, που βρίσκεται στη φλούδα του.

grape
Ένα τσαμπί σταφύλια, αποτελεί ένα από τα πιο θρεπτικά και εύγεστα σνακ, με εξαιρετικά οφέλη για την υγεία μας. Δεν χρειάζεται να τα ξεφλουδίσουμε, να τα κόψουμε ή να τα καθαρίσουμε. Αρκεί να τα πλύνουμε καλά και να απολαύσουμε τη ζουμερή τους γεύση και τα οφέλη τους.
Oι έρευνες μέχρι σήμερα, που εξέτασαν τη σχέση του σταφυλιού και της ρεσβερατρόλης από τη μία και του καρδιαγγειακού συστήματος από την άλλη, έδειξαν:
*Mείωση του κινδύνου για στεφανιαία νόσο της καρδιάς
*Aντιοξειδωτική δράση της ρεσβερατρόλης *Mείωση της οξείδωσης της λιποπρωτεϊνης LDL και άλλων λιπιδίων, προστασία από την οξείδωση των λιπιδίων των κυττάρων.
Είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, περιέχει επίσης ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, σίδηρο και φυτικές ίνες.

Protective effects of grape seed proanthocyanidins on cardiovascular remodeling in DOCA-salt hypertension rats.
A grape-enriched diet increases bone calcium retention and cortical bone properties in ovariectomized rats.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25252018
panosplatritis.health
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου