Υλικά για ένα στρογγυλό ταψί (γύρω στα 8 κομμάτια)
1/2 καρπούζι (αν είναι μεγάλο)
2 κουτ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ζάχαρη (εγώ έβαλα καστανή)
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι μέλι
σουσάμι και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Βάλτε την ψίχα του καρπουζιού σε ένα σουρωτήρι, στο οποίο από κάτω έχετε στερεώσει μία μεγάλη κατσαρόλα.
Πατήστε με τα χέρια σας το καρπούζι, ώστε να φύγουν τα υγρά του και να γίνει όλο μία ενιαία μάζα.
Το χυμό από κάτω, βάλτε τον στο ψυγείο και πιείτε τον το βραδάκι στο μπαλκόνι με πολλά παγάκια και λίγο ρούμι μέσα!
Πατήστε με τα χέρια σας το καρπούζι, ώστε να φύγουν τα υγρά του και να γίνει όλο μία ενιαία μάζα.
Το χυμό από κάτω, βάλτε τον στο ψυγείο και πιείτε τον το βραδάκι στο μπαλκόνι με πολλά παγάκια και λίγο ρούμι μέσα!
Ανακατέψτε την ψίχα του καρπουζιού με τη ζάχαρη, το μέλι και το αλεύρι μέχρι να ενωθούν καλά όλα μαζί.
Λαδώστε ένα ταψί και πασπαλίστε το με κανέλα και σουσάμι. Ρίξτε το μίγμα του καρπουζιού και από πάνω ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με λίγο ακόμα κανέλα.
Λαδώστε ένα ταψί και πασπαλίστε το με κανέλα και σουσάμι. Ρίξτε το μίγμα του καρπουζιού και από πάνω ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με λίγο ακόμα κανέλα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ωρίτσα και στη συνέχεια βγάζετε το ταψί προσεκτικά και σκορπάτε επάνω στην πίτα το σουσάμι.
Αφήνετε άλλο ένα τέταρτο να ψηθεί και να κάνει μία όμορφη κρούστα.
Αφήνετε άλλο ένα τέταρτο να ψηθεί και να κάνει μία όμορφη κρούστα.
Ηλίας Μαμαλάκης
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου