Αυτός ο απλός ζωμός είναι η βάση για εκατοντάδες πεντανόστιμες σούπες, βραστά και σάλτσες.
ΥΛΙΚΑ
Για 500 ml ζωμού
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
2 καρότα, χοντροκομμένα
1 κλωνάρι σέλερι, χοντροκομμένο (μαζί με τυχόν φύλλα)
1 πράσο, χοντροκομμένο
¼ κ.γ μαύρα μπαχάρια
1 φύλλο δάφνης
Μια μικρή χούφτα μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεστάνετε το λάδι […]
Αυτός ο απλός ζωμός είναι η βάση για εκατοντάδες πεντανόστιμες σούπες, βραστά και σάλτσες.
ΥΛΙΚΑ
Για 500 ml ζωμού
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
2 καρότα, χοντροκομμένα
1 κλωνάρι σέλερι, χοντροκομμένο (μαζί με τυχόν φύλλα)
1 πράσο, χοντροκομμένο
¼ κ.γ μαύρα μπαχάρια
1 φύλλο δάφνης
Μια μικρή χούφτα μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Προσθέστε τα λαχανικά και μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 10 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν και να αρχίζουν να χρωματίζονται στις άκρες.
Προσθέστε ένα λίτρο κρύο νερό, τους κόκκους πιπεριού και τα μυρωδικά και αφήστε το να πάρει μια βράση. Κατεβάστε τη θερμοκρασία, ώστε να σιγοβράζει και μαγειρέψτε για 45 λεπτά ή μέχρι ο ζωμός να έχει μειωθεί στο μισό και να έχει πλούσια γεύση. Περάστε τον ζωμό από σουρωτήρι με ψιλές τρύπες πριν τον χρησιμοποιήσετε ή πριν τον αφήσετε να κρυώσει, για να τον καταψύξετε.
Παραλλαγή
Μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέστε μερικά τρίμματα μανιταριών ή πελτέ ντομάτας για να δώσετε ακόμα πιο πλούσια γεύση στον ζωμό σας.
Οδηγίες κατάψυξης
Καταψύξτε τον ζωμό σε παγωθήκες και μεταφέρετε σε μια σακούλα φαγητού, όπου μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και 12 εβδομάδες. Μπορείτε να προσθέσετε μερικά παγάκια σε οποιοδήποτε πιάτο, για να προσθέσετε γεύση.
panosplatritis.health
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου