Amfipoli News: Το υπέροχο ψηφιδωτό μιας τόσο σπουδαίας πόλης, της Αμφίπολης!

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Το υπέροχο ψηφιδωτό μιας τόσο σπουδαίας πόλης, της Αμφίπολης!


Το υπέροχο ψηφιδωτό μιας τόσο σπουδαίας πόλης, της Αμφίπολης!

"Αν είσαι τυχερός μπορεί τώρα το καλοκαίρι να δεις τα ψηφιδωτά της βασιλικής Γ' και πίστεψε με θα σου αρέσουν τόσο πολύ, όσο δεν φάνταζεσαι. Στην αρχή νομίζαμε ότι παρέμεναν καλυμμένα, μια μικρή απογοήτευση που θα περνούσε γρήγορα γιατί τα πάντα γύρω μου ήταν αιθέρια και η Αμφίπολη έχει αυτήν την περίεργη ενέργεια που πηγάζει από τόσα σημεία. Την νοιώθεις έντονα και διακόπτεται μόνο από κάτι σαν πυροβολισμό ή ένα σύστημα που φοβίζει τα αγριογούρουνα για να μην πλησιάζουν τα αμπέλια (ή απλώς δεν κατάλαβα δεν πειράζει). 
Στην επιστροφή και ενώ με είχε πιάσει μια περίεργη μελαγχολία (από αυτές τις όμορφες) διαπιστώνουμε ότι τα ψηφιδωτά, έστω ένα τμήμα τους ήταν ανοιχτά. 
Αμέσως έμεινα έκπληκτος δεν ήθελα και πολυ: Ένας τέλεια διατηρημένος στρόβιλος πολύχρωμων μοτίβων και ταυτόχρονα ένας στρόβιλος από σύννεφα να ενώνονται σαν σταλαγμίτης και σταλακτίτης και να κάνουν έναν ενιαίο σχηματισμό. 
Ήταν το αποκορύφωμα της μέρας. 
Η Αμφίπολη τελικά είναι μια εμπειρία και κρύβει ακόμα πολλά μυστικά, παρά πολλά όμως! Περιμένω να τα ακούσω! Είμαι απίστευτα περίεργος.
*Το ποστ αυτό το αφιερώνω στην αγαπημένη αρχαιοφύλακα Μαρία Καραγκιαούρη που ξεχωρίσαμε για την ευγένεια, την εξυπηρετικότητα, τις τόσες γνώσεις και κυρίως γι'αυτήν την τόση μεγάλη αγάπη που εχει γι'αυτόν τον χώρο και το κοινό μας όνειρο να τον δούμε ψηλά στην συνείδηση του ελληνισμού όπως του αξίζει.

foto   Αθηνολόγιο
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου