ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι
250 γρ. φέτα τριμμένη
Χυμό από 3 πορτοκάλια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε σε λεκάνη το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη φέτα, τον χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός που θα είναι το μείγμα για το τυρόψωμο.
Αλείφουμε ένα ταψί (No 30) με ελαιόλαδο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε το τυρόψωμο για 40 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
Σερβίρουμε το τυρόψωμο ζεστό.
Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή από το Πήλιο, όμως μπορείτε να προσθέσετε από πάνω ένα μείγμα κίτρινων τυριών που θα καλύψει την επιφάνεια του ταψιού, θα κάνει κρούστα με το ψήσιμο και θα δώσει μια υπέροχη γεύση.
topoikaitropoi
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου