Amfipoli News: Κουλουράκια με γέμιση τυριού

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Κουλουράκια με γέμιση τυριού



Συστατικά:

ζύμη
-650 -700g αλεύρι
-1 φακελάκι ξηρής μαγιάς (10g)
-300 ml χλιαρό γάλα
-100 ml λαδιού
-2 ασπράδια αυγών
-1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
για γέμιση
-150 γραμμάρια τυριού ανθότυρο ή φέτα
για επίστρωση
-2 κρόκους
– 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα ή γιαούρτι
-Σουσάμι ή λινάρι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, την μαγιά,ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα ασπράδια των αυγών, το λάδι ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και το αλάτι και αναμιγνύουμε και μετα το άλλο μισό να πάρουμε μία συνοχή ζύμης.
Βγάζουμε την ζύμη στο πάγκο μας και την ζυμώνουμε 3-4 λεπτά, την βάζουμε μπολ την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει 30-40 λεπτά.
Μετά την ζυμώνουμε λίγο με αλεύρι και την ανοίγουμε με ένα χοντρό πλάστη.
Ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 3-4 mm.
Κατά προσέγγιση διαστάσεις 30×50 cm. 
Κόψτε τη ζύμη στην μέση οριζόντια. Χαράξτε τα κουλουράκια κατά προσέγγιση διαστάσεις 15×5 cm
Δείτε στην φωτό πως κάνετε την γέμιση και το κουλουράκι.
Διαμορφώστε τη ζύμη λίγο με το χέρι. Κόψτε από την μέση και κάτω σε λωρίδες
Προσθέστε τυρί στο πάνω μέρος, κλείστε τα άκρα να κλείσει μέσα την γέμιση, πιέστε ελαφρά
Πλέξτε κοτσίδες τις λωρίδες και διπλώστε τις κοτσίδες πάνω στην μέση
Προσθέστε τυρί στο πάνω μέρος, κλείστε τα άκρα να κλείσει μέσα την γέμιση, πιέστε ελαφρά
Πλέξτε κοτσίδες τις λωρίδες και διπλώστε τις κοτσίδες πάνω στην μέση
Χτυπήστε τους κρόκους με το γάλα και επαλείψτε τα κουλουράκια.
Πασπαλίστε με σουσάμι.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 35-40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο
Καλή Επιτυχία
Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου