Υλικά
6 κιλά ελιές πράσινες (Εγώ έβαλα Χαλκιδικής)
Μερικά κλαδάκια σέλινο μόνον τα φύλλα
Χοντρό αλάτι
1φακελάκι ξυνό5 ή 6 ρεβύθια για την ζύμωση
2 μεγάλα μπουκάλια πλαστικά με πώμα
Εκτέλεση
Πλένουμε τις ελιές και τυχόν σημαδεμένες απο τον δάκο τις πετάμε
Βάζουμε σε κάθε βάζο 6κουταλιές σούπας αλάτι χοντρό
1 1/2κουταλακι του γλυκού ξυνό (Το βρίσκεται σε όλα τα Super Market στα μπαχαρικά)
Μερικά κλαδάκια σέλινο και τα ρεβύθια
Γεμίζουμε με ελιές το βάζο συμπληρώνουμε με νερό και τις αφήνουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος να ωριμάσουν!
Μετά από 50 ημέρες είναι έτοιμες προς κατανάλωση!
Δεν τις ξεπικρίζουμε…ουτε τις χαράζουμε …κάνουμε αυτήν τεχνική πάρα πολλά χρόνια και η επιτυχία είναι 100%
Μπορείτε να βάλετε μέσα στο βάζο ..καρότο .καυτερή πιπεριά …σκόρδο..δεντρολίβανο….μπαχάρι κόκκους..πέρνουν γεύση και θα σας ενθουσιάσουν !
Μπορείτε να τις έχετε και δυό Χρόνια χωρίς να πάθουν τιποτε …
Όσο μένουν μέσα στην άλμη τους τόσο περισσότερο γλυκίζουν…
Τι ειναι το ξυνό;
Το κιτρικό οξύ υπάρχει σε μια ποικιλία από φρούτα και λαχανικά, κυρίως εσπεριδοειδή φρούτα.
Υπάρχει σε πολλές συσκευασίες σαν συστατικό, ακόμη και σε προϊόντα βιολογικά και φυσικά.
Είναι ένα φυσικό συντηρητικό και χρησιμοποιείται σε τρόφιμα και αναψυκτικά όπου θέλουμε ξινή γεύση.
Μπορούμε να το έχουμε άφοβα στο ντουλάπι μας για χρήση που μπορεί να σας εκπλήξει!
Η ανωτέρω συνταγή εκτελείται και για μαύρες ελιές.
Συνοψίζοντας και μια γρήγορη εκτέλεση θα μπορούσατε να βάλετε στο Πλαστικό μπουκάλι τις ελιές μέχρι λίγο πριν το πώμα.. να το γεμίσετε με νερό θαλασσινό, να κλείσετε το πώμα και να το αφήσετε 2 μήνες χωρίς να αλλάξετε το νερό
Η Συνταγή είναι από κ. Θεογνωστου Φροσω – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου