Amfipoli News: Δρ. Sucharit Bhakdi: Εχω πολύ καλά νέα για εσάς, η επιδημία έχει τελειώσει.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Δρ. Sucharit Bhakdi: Εχω πολύ καλά νέα για εσάς, η επιδημία έχει τελειώσει.


Δρ. Sucharit Bhakdi
Ειδικός στην Μικροβιολογία, την Ιολογία και την Επιδημιολόγία των λοιμώξεων
Εχω πολύ καλά νέα για εσάς, πρώτα απ όλα η επιδημία έχει τελειώσει. Αυτό μπορείτε να το δείτε απο τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζονται παγκοσμίως και ειδικά για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.
Αυτή η επιδημία είναι ξεκάθαρο ότι έχει τελειώσει.
Αυτό το δεύτερο κύμα για το οποίο μιλάνε μερικοί, είναι ψευδές.
Οφείλεται στα τέστ που διεξάγονται σε πολυ μεγάλο βαθμό, πράγμα που έχει σαν αποτέλεσμα τον αυξανόμενο αριθμό θετικών αποτελεσματών, θετικών φορέων.
Επίσης αυτό το τέστ που χρησιμοποιείται δεν έχει ποτέ επικυρωθεί και δεν είναι κατάλληλο για διαγνωστικούς σκοπούς και το τέστ δίνει ψευδή αποτελεσμάτα, οπότε όσα πιο πολλά τέστ, τόσο πιο πολλά ψευδή αποτελέσματα.
Οπότε όταν κάποιος σας λεεί οτι οι περιπτώσεις (»κρούσματα») αυξάνονται, πρέπει να τον ρωτήσετε ποιό είναι το ποσοστό των θετικών τέστ προς τον αριθμό των συνολικών τέστ, γιατί αυτό που μετράει είναι το ποσοστό, όχι ο αριθμός των θετικών, γιατί εαν αυτό το ποσοστό είναι κατω απο 2,5%, απλά ξεχάστε το, δεν είναι αξιόλογο και αληθινό.Και αυτός ο αριθμός ειναι πολύ σημαντικός, ποιο είναι το ποσοστό των θετικών περιπτώσεων, διαιρεμένο με τον συνολικό αριθμό των τέστ που γίνονται.
Και το δεύτερο καλό νέο είναι ότι επειδή η επιδήμια έχει τελειώσει, είναι η κατάλληλη στιγμή να πάμε πίσω και να αξιολογήσουμε πόσο πραγματικά επικίνδυνος ήταν αυτός ο ιός.
Και τότε θα διαπιστώσουμε με πολύ ξεκάθαρα δεδομένα, ότι άνθρωποι που ήταν κάτω των 70 ετών και δεν υπήρξαν σοβαρά ασθενείς απο καρδιολογικά, πνευμονολογικά προβλήματα, καρκίνο, δεν είχαν υποκείμενα νοσήματα, δεν κινδύνεψαν και δεν πέθαναν απο αυτόν τον ιό σε όλη την Ευρώπη.
Ετσι αποδεικνύεται ότι αυτός ο κορονιός κάνει αυτό που τα αδέλφια και οι πρόγονοι του κάνουν για 2500 χρόνια απο τότε που υπήρξε η Ελλάδα .
Στην πραγματικότητα δεν είναι ένας καινούριος ιός, όπως σας λένε, υπήρχε εδω και εκατομμύρια χρόνια, απο την αρχή του ανθρώπινου είδους, είναι ένας κορονοιός.
Εαν κάποιος πεθάνει εξ αιτίας του ιού, είναι απο τον ίδιο λόγο που πεθαίνει κάποιος εδώ και χιλιάδες χρόνια, είναι διότι οι άνθρωποι ήταν υπερήλικες ή είχαν άλλα υποκείμενα νοσήματα.
Σε αυτούς που λένε ναι αλλά πρέπει να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες θα απαντήσω, ότι οι άνθρωποι που δεν είχαν υποκείμενα νοσήματα θα έχουν επιμήκυνση του ορίου ζωής κατά 20 χρόνια επιπλέον.
Επίσης γνωρίζουμε αρκετούς ανθρώπους πάνω απο 80 ακόμα και 90 και ακόμη και 100 χρονών που επιβίωσαν απο την μόλυνση απο τον κορονοιό, με όχι μεγάλες δυσκολίες.
Το ανθρώπινο είδος μειώνει το προσδόκιμο ζωής με τον τρόπο ζωής του, με τις υπερβολές στο φαγητό και γενικά στον ανθυγιεινό τρόπο ζωής και έτσι η κύρια αιτία θανάτου απο τον κορονοιό, είανι το υπερβολικό βάρος, τα καρδιολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα κ.α.
Αλλα αυτό γίνεται και με πολλές άλλες μολύνσεις όπως είναι ο ιός της γρίπης και ο πνευμονιόκοκκος.
Στην πραγματικότητα κοιτώντας τους αριθμούς βλέπουμε ότι ο κορονοιός δεν είναι περισσότερο επικίνδυνος απο την εποχική γρίπη και γιαυτό δεν χρειάζεται να εχει ιδιαίτερη θέση στην Ιατρική σαν ιδιαίτερα θανατηφόρος ιός.

Το ερώτημα είναι γιατί συνεχίζεται αυτή η υστερία;

Δεν έχω απαντήσεις, εκτός απο το ότι πιθανόν κάποιο συγκεκριμένοι άνθρωποι στον κόσμο το θέλουν.
Δεν γνωρίζω την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά γνωρίζω την κατάσταση στην Γερμανία όπου η καγκελάριος έχει πεί, αυτή η επιδημία θα τελειώσει όταν βρεθεί το εμβόλιο.
Οταν το άκουσα αυτό απο τους Γερμανούς πολιτικούς σκέτηκα πόσο τυχερός είμαι που είμαι Ταυλανδός, γιατί εαν ήμουν Γερμανός θα αισθανόμουν ντροπή.
Πως μπορεί κάποιος να είναι τόσο αφελής ή τόσο ανόητος.
Οι Γερμανοί πολιτικοί φαίνεται ότι πιστεύουν ότι εαν κάποιος έχει αντισώματα εναντίον αυτού του ιού, τα αντισώματα πρόκειται να σώσουν τη ζωή του.
Δεν λένε στους ανθρώπους ότι, η ζωή σου δεν χρειάζεται να σωθεί, εαν ζείς μια υγιεινή ζωή και εαν είναι κάποιος κάτω των 70 η πιθανότητα να σε σκοτώσει αυτός ο ιός είναι παρα πολύ μικρή και για αυτόν τον λόγο δεν χρειάζεσαι κανένα  εμβόλιο.
Επίσης δεν λένε στους ηλικιωμένους των 80 ετών, που είναι και ασθενείς ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο που να είναι ασφαλές για αυτούς.
Επίσης δεν λένε σε κανέναν, ότι όλοι μας είμαστε αρκετά προστατευμένοι απο αυτόν τον ιό, γιατί αυτός ο ιός σχετίζεται με τους ιούς που είναι μαζί μας για αιώνες.
Δεν μας λένε ότι είναι στην φύση των κορονοιών να ζουν και συμβιώνουν μαζί μας όλον αυτό τον καιρό και το αμυντικό μας σύστημα έχει εκπαιδευτεί να τους διαχειρίζεται και αυτοί μαθαίνουν να συμβιώνουν μαζί μας.
Αυτή είναι η ουσία της συμβίωσης, της ειρηνικής συμβίωσης.

Πως λειτουργεί αυτή η συμβίωση;;

Οταν ένας ιός μας μολύνει και εισέρχεται μέσα σε ένα κύτταρο του αναπνευστικού συστήματος, πολλαπλασιάζεται, από τα κύτταρα μας και βγαίνει έξω και μολύνει το επόμενο κύτταρο και μετά αισθανόμαστε άρρωστοι, μπορεί να έχουμε βήχα, μπορεί να έχουμε πυρετό, αλλά αυτό που συμβαίνει μετά είναι ότι το ανοσοποιητικο μας σύστημα, ειδικά τα λεμφοκύτταρα αναγνωρίζουν τον ιό, επιβλέπουν τα μολυσματικά κύτταρα και τους επιτίθενται και τα εξουδετερώνουν.
Ετσι το εργοστάσιο που παρήγαγε και πολλαπλασίαζε τον ιό καταστρέφεται.
Αυτό συμβαίνει απο την αρχή της παιδικής σας ηλικίας, όταν ένα παιδί πηγαίνει στον παιδικό σταθμό, είναι συνέχεια άρρωστο, με βήχα, πυρετο, κάθε φορά που ένας καινούριος κορονοιός, στην πραγματικότητα όχι ακριβώς καινούριος αλλα ένας άλλος κορονοιός, γιατι υπαρχουν τουλάχιστον 10 παραλλαγές κορονοιών που κυκλοφορούν συνέχεια ανάμεσα μας όλο τον καιρό.
Τον επόμενο χρόνο το παιδί είναι καλύτερα και την μεθεπόμενη χρονιά ακόμα καλύτερα και κάθε χρόνο και έτσι όταν μεγαλώσει το παιδί το αμυντικό του σύστημα θα έχει εκπαιδευτεί να διαχειρίζεται και να προστατεύεται από όλους τους κορονοιούς.
Το παιδί είναι ακόμα προστατευμένο ακόμα και εαν ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, γιατί οι κορονοιοί κυκλοφορούν παγκόσμια και είναι πολύ παρόμοιοι.
Και θυμηθείτε ότι τα παιδιά και εμεις μπορούμε ακόμα να μολυνθούμε, που σημαίνει ότι τα αντισώματα που έχουμε για τους προηγούμενους κορονοιούς δεν μπορούν εντελώς να προλάβουν την μόλυνση, έτσι πάντοτε θα υπάρχουν μολύνσεις. Η μόλυνση είναι η είσοδος του ιού στα κύτταρα μας.
Αυτό δεν μπορεί ποτέ να εμποδιστεί.
Γιατί τα αντισώματα δεν μπορούν να εμποδίσουν τον ιό να εισχωρήσει στα κύτταρα μας;
Αυτό είναι θέμα των αριθμών και εδώ εισέρχεται η Ελλάδα γιατί πρώτα οι Ελληνες μας δίδαξαν την δύναμη των αριθμών.
Βλέπετε εδώ έχετε ένα αντίσωμα και αυτός είναι ο ιός, το αντίσωμα θέλει να προσδεθεί στον ιό και να τον εμποδίσει να εισχωρήσει στο κύτταρο μας, αλλά εαν ένα αντίσωμα συνδεθεί με τον ιό είναι μόνιμα συνδεδεμένο με αυτόν, τότε εαν ενας δεύτερος ιός εμφανιστεί δεν υπάρχουν αντισώματα να συνδεθούν με αυτόν και να τον εξουδετερώσουν, είναι αρκετά απλό.
Ετσι εαν έχετε ένα εμβόλιο που λειτουργεί θα αποκτήσετε αρκετά αντισώματα, αυτό είναι αλήθεια, αλλά πόσα αντισώματα θα αποκτήσετε και θα είναι αυτά ικανά να σταματήσουν τον στρατό των ιών. Αλλά αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε από πριν, και δεν γνωρίζουμε εαν θα έχουμε αρκετά τα αντισώματα.
Ειδικά όταν εμβολιαζόμαστε τα αντισώματα εμφανίζονται, αλλά έπειτα απο 2 με 3 μήνες τα αντισώματα θα μειώνονται ώστε εαν ο ιός έρθει τότε, δεν θα υπάρχουν αρκετά αντισώματα να τον σταματήσουν.
Αυτός είναι ο λόγος που κανένα εμβόλιο στον κόσμο, δεν είναι 100% αποτελεσματικό όταν ενας ιος εισέλθει στο αναπνευστικό σύστημα σε αρκετές ποσότητες τότε η πιθανότητα να σας προστατεύσει ένα εμβόλιο μειώνεται όλο και πιο πολύ.
Για αυτό δεν μπορούμε να πούμε ότι μπορεί να υπάρξει ένα εμβόλιο 100% αποτελεσματικό για τον κορονοιό, τα εμβόλια ενάντια στην διφθερίτιδα, τέτανος, πόλιο λειτουργούν γιατί έχουμε αρκετά αντισώματα, που μπορούν να τις εξουδετερώσουν.
Το ερώτημα είναι εαν τα αντισώματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν στην αναπνευστική οδό , πως το ανοσοποιητικό σύστημα αναγνωρίζει, πως τα λεμφοκύτταρα αναγνωρίζουν ποια κύτταρα έχουν μολυνθεί απο τον ιό;
Η απάντηση είναι η εξής, όταν ο ιός έχει προσβάλλει ένα κύτταρο (το κύτταρο γίνεται το εργοστάσιο παραγωγής του ιού), τότε παράγονται και απόβλητα εξωσώματα, πρωτείνες, πεπτίδια,
που αποβάλλονται απο το κύτταρο, είναι οι πρωτείνες του ιού και τοποθετούνται στην επιφάνεια των κυττάρων, έτσι ώστε αυτά τα κύτταρα έχουν ένα είδος υπογραφής και αυτά τα απόβλητα αναγνωρίζονται απο τα λεμφοκύτταρα .
Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο τα κύτταρα μας ειδοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα, ότι έχει γίνει κακή χρήση και έχει παρασκευαστεί κάτι που δεν θα έπρεπε.
Και έτσι τα λεμφοκύτταρα και μιλάμε τώρα για τα Τ φονικά λεμφοκύτταρα (Τ killer cells) πλησιάζουν το κύτταρο και προσπαθούν να το εξουδετερώσουν.
Και έπειτα έρχεται το φιλί του θανάτου.
Σε αντίθεση με τα αντισώματα τα Τ φονικά λεμφοκύτταρα μπορούν να πάνε στο επόμενο μολυσμένο κύτταρο και μπορούν να φιλήσουν πολλές πολλές φορές για αυτόν τον λόγο τα Τκύτταρα ειναι εξαιρετικά περισσότερο αποτελεσματικά απο τα αντισώματα.
Οταν αυτή η μάχη τελειώσει, που είναι μάχη κυττάρων ενάντια κυττάρων , έπειτα τα συμπτώματα σταματάνε και είσαι εντάξει.
Τα λεμφοκύτταρα επανέρχονται πάλι στους λεμφαδένες και ξεκουράζονται, περιμένοντας τον επόμενο κορονοιό να έρθει, γιατί τα απόβλητα, οι πρωτείνες που παράγονται απο τον ιό, αυτές που αναγνωρίζουν τα λεμφοκύτταρα είναι πολύ παρόμοιες, μπορούμε να πούμε με απλά λόγια, ότι έχουν παρόμοιο πατρόν σαν τα πατρόν της μπλούζας που έχουμε, οπότε τα Τ κύτταρα μπορούν να τα αναγνωρίσουν διασταυρώνοντας.
Και το σημαντικότερο είναι ότι έχει αποδειχθεί σε μια σειρά απο επιστημονικές δημοσιεύσεις, ότι πράγματι εμείς, εσύ, έχουμε ήδη Τ φονικά κύτταρα, που αναγνωρίζουν τον λεγόμενο καινούριο κορονοιό.
Τώρα καταλαβαίνουμε ότι δεν χρειαζόμαστε εμβόλιο εαν είμαστε κάτω των 70, ακόμη και εαν είσαστε πάνω απο 70 όπως εγώ χωρίς να έχω υποκείμενα νοσήματα, δεν θα εμβολιαστώ γιατί πρώτα απο όλα ο ιός δεν πρόκειται να με σκοτώσει και δεύτερον η πιθανότητα το εμβόλιο να μου δημιουργήσει παρενέργειες και να πεθάνω, είναι πολύ πολύ μεγαλύτερη απο την πιθανότητα να πεθάνω απο αυτόν τον ιό.
Γιατί τα εμβόλια που παρασκευάζονται τώρα σε εμάς εννοώ την Γερμανία, είναι γενετικά και όταν λεω γενετικά εννοώ ενα εντελώς καινούριο τύπο εμβολίων.
Σε αυτό το εμβόλιο, οι άνθρωποι λαμβάνουν στο σώμα τους, μια γενετική αλληλουχία, ενα γονίδιο του ιού.
Το γονίδιο προσλαμβάνεται απο τα κύτταρα μας, δεν γνωρίζουμε απο ποιά κύτταρα, δεν γνωρίζουμε που.
Επειτα αυτά τα κύτταρα που θα προσλάβουν το γενετικό υλικό του ιού, θα αρχίσουν να παράγουν πρωτείνες (τα απόβλητα) που είπαμε πιο πάνω, αλλά επειδή γνωρίζουμε ότι ήδη έχουμε τα Τ φονικά λεμφοκύτταρα που ξεκουράζονται στους λεμφαδένες μας, περιμένοντας τον ιό να εμφανιστεί , οπότε φοβόμαστε ότι αυτά τα Τ κύτταρα θα αναγνωρίσουν και μπορεί να υπερ αντιδράσουν στα κύτταρα που παράγουν τον ιό.
Αυτή η διαδικασία μπορεί να ενεργοποιήσει πάρα πολλές άλλες διαδικασίες και όλες μαζί μπορούν να οδηγήσουν σε μια επίθεση ενάντια στο ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Μπορεί να μην το γνωρίζεται, αλλά η Αστρα Ζένεκα, απο την οποία η Μέρκελ εντελώς ανόητα προαγόρασει 54 εκατομμύρια δόσεις απο αυτό το γενετικό εμβόλιο, δημοσίευσε πριν λίγο ότι από τα άτομα που έλαβαν μέρος στις κλινικές δοκιμές, περίπου το 25% ανέπτυξε σοβαρές παρενέργειες, υψηλό πυρετό, μυικούς πόνους, πόνους στις αρθρώσεις, πονοκεφάλους, και ήταν τόσο σοβαρά που δεν μπορούσαν να σταθούν.
Ετσι έπρεπε να αλλάξουν το πρωτόκολλο των δοκιμών και να δίνουν μεγάλες δόσεις παρακεταμόλης για να μειώσουν τους πόνους και τον πυρετό και έπειτα είπαν ότι το εμβόλιο ήταν ανεκτό.
Επίσης δεν μπόρεσαν να κρύψουν ότι έχουν υπάρξει και 2 περιπτώσεις παράλυσης απο εγκεφαλική μυελίτιδα, φλεγμονή του νωτιαίου μυελού.
Αυτή είναι μια σπάνια ασθένεια και πιστευόταν ότι ελέγχεται απο το ανοσοποιητικό σύστημα
Παρόλο αυτή την προειδοποήση αυτές οι κλινικές δοκιμές στην Αγγλία έχουν ξανασυνεχιστεί χωρίς κανένα στοπ απο τις Διεθνείς Οργανώσεις.
Το βρίσκω ανήθικο και κάτι πρεπει να γίνειστον κόσμο για να σταματήσει.
Γιατί βιώνουμε ενα μεγαλο ανθρώπινο πείραμα.
Πιστεύω οτι αυτό μπορεί να κάνει τους Ελληνες να ξεσηκωθούν και να θυμηθούν ότι 2500 χρόνια πρίν είσασταν εσείς που δείξατε στον κόσμο τον δρόμο του πολιτισμού.
Τώρα ο κόσμος σας χρειάζεται πάλι και εαν ακολουθήσετε αυτό το κάλεσμα, θα γραφτείτε στην ιστορία για δεύτετη φορά σαν σωτήρες του κόσμου, γιατι υπάρχουν πολλά μικρά έθνη που περιμένουν να ξεσηκωθούν και αυτά και εσείς μπορείτε να ηγηθείτε ενος τέτοιου κινήματος.
Κανένα άλλο έθνος και καμία άλλη χώρα δεν είναι πιο κατάλληλη στο να ηγηθεί σε ενα τέτοιο αγώνα απο την Ελλαδα.
Τώρα λοιπον αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να  μην πολεμάτε ο ενας τον αλλον θυμηθείτε οτι πρέπει να ενωθείτε.
Και εαν οδηγήσετε τον κόσμο πίσω στην ελευθερία θα δείτε ότι όλα τα προβλήματα σας και γνωρίζω ότι έχετε πολλά προβλήματα στην Ελλάδα θα λυθούν επειδή ο κόσμος θα σταθει δἰπλα σας θα σας χειροκροτήσει και θα σας επιβραβεύσει για αυτό που κάνατε.
Και με αυτό σας αποχαιρετήσω λέγοντας σας ο Θεός μαζί σας και ο Θεός να σας ευλογεί.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Sucharit Bhakdi γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου 1946 στην Ουάσιγκτον, D.C.) είναι Αυστριακός ειδικός στη μικροβιολογία, την ιολογία και την επιδημιολογία των λοιμώξεων.
Είναι ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg Mainz και ήταν επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιατρικής Μικροβιολογίας και Υγιεινής  από το 1991 έως το 2012.
Από το 1963 έως το 1970 σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, από το 1966 έως το 1970 ως κάτοχος υποτροφίας της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών.
Για αρκετό καιρό ο Bhakdi εργάστηκε ως ιδιωτικός βοηθός του εσωτερικού Walter Siegenthaler.
Τον Φεβρουάριο του 1971 προήχθη σε Doctor.
Από το 1972 έως το 1974 είχε υποτροφία από την Max Planck Society στο Max Planck Institute for Immunobiology στο Freiburg.
Από το 1974 έως το 1976 έλαβε επιχορήγηση από το Ίδρυμα Alexander von Humboldt στο Ινστιτούτο Max Planck για την Ανοσοβιολογία στο Φράιμπουργκ.
Μετά από ένα χρόνο παραμονής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, εργάστηκε στο Ινστιτούτο Ιατρικής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Justus Liebig στο Gießen από το 1977 έως το 1990.
Τον Ιούλιο του 1979 διορίστηκε ως  καθηγητής το 1982 και  καθηγητής ιατρικής μικροβιολογίας το 1987 πριν διοριστεί στο Πανεπιστήμιο του Mainz το 1990.
Από το 1991 ήταν επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιατρικής Μικροβιολογίας και Υγιεινής ως καθηγητής .
Ο Sucharit Bhakdi αποσύρθηκε την 1η Απριλίου 2012.
Από το 2016 ερευνά ως επισκέπτης μελετητής στο Christian- Albrechts-Universität zu Kiel.
Μέλος του Συνεργατικού Ερευνητικού Κέντρου του Γερμανικού Ιδρύματος Ερευνών «Proteins as Tools in Biology» στο Πανεπιστήμιο του Giessen (1987-1990)
Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνεργατικού Ερευνητικού Κέντρου «Ανοσοπαθογένεση» (1990-1999)
Ομιλητής του Συνεργατικού Ερευνητικού Κέντρου  «Μόλυνση και εμμονή στις λοιμώξεις» στο Μάιντς (2000–2011).
Επιστημονική εργασία
Το 1978, ο Bhakdi ανακάλυψε την πρώτη πρωτεΐνη που προσβάλλει και βλάπτει τα κύτταρα βυθιζόμενη στην κυτταρική μεμβράνη, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό πόρου.
Ήταν το πολυαναμενόμενο μόριο ενίσχυσης του συστήματος συμπληρώματος, το οποίο σχηματίζεται στην επιφάνεια ξένων κυττάρων ως αποτέλεσμα αλυσιδωτής αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος.
Με την επακόλουθη ανακάλυψη ότι τα ίδια τα βακτήρια μπορούν επίσης να παράγουν πρωτεΐνες που σχηματίζουν πόρους, άνοιξε ένα νέο πεδίο έρευνας.
Σήμερα είναι γνωστό ότι η συντριπτική πλειονότητα των παθογόνων βακτηρίων παράγουν σχηματισμούς πόρων που βλάπτουν τα κύτταρα ξενιστές.
Το 1984 ο Bhakdi κλήθηκε να παρουσιάσει την έννοια της βλάβης των κυτταρικών μεμβρανών από τους σχηματιστές πόρων στη Royal Society στο Λονδίνο.
Από τότε, η εξέταση αυτού του θέματος παρέμεινε στο επίκεντρο των ερευνητικών του δραστηριοτήτων.
Η έρευνα για το συμπλήρωματικό δίκτυο οδήγησε τον Bhakdi στην περιοχή της αθηροσκλήρωσης.
Το 1989 ανακάλυψε ότι αυτό το συστατικό του ανοσοποιητικού μας συστήματος ενεργοποιείται μυστηριωδώς στα αγγειακά τοιχώματα όπου εναποτίθεται η λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL, η «κακή» χοληστερόλη).
Ο λόγος για αυτό θα μπορούσε να διευκρινιστεί και η επακόλουθη εργασία οδήγησε τον Bhakdiσε μια νέα επεξηγηματική ιδέα – την υπόθεση του Μάιντς – για την ανάπτυξη της διαδεδομένης αθηροσκλήρωσης της νόσου. Συνέχισε να συμβάλλει στην έρευνα για την ελονοσία και τον πυρετό του δάγκειου πυρετού.
Δημοσιεύσεις
Περισσότερες από 300 δημοσιεύσεις με λίστα Pubmed (κύριος συγγραφέας και συν-συγγραφέας), καθώς και πολλά άλλα άρθρα και κεφάλαια βιβλίων.
ΒΡΑΒΕΙΑ
1979 Βραβείο από το Πανεπιστήμιο Justus Liebig στο Giessen
1979 Βραβείο ιατρικής προόδου Constance
1987 Βραβείο  της Γερμανικής Εταιρείας Υγιεινής και Μικροβιολογίας
1988 Βραβείο Dr. Friedrich Sasse
1989 Βραβείο Robert Koch της πόλης του Clausthal-Zellerfeld
1989 Βραβείο Ludwig Schunk για την ανθρώπινη ιατρική
1990 Βραβείο Gotthard Schettler
1991 Βραβείο Gay Lussac Humboldt
Βραβείο Schwarz Pharma 1999
Βραβείο Aronson 2001 για «πρωτοποριακή εργασία στον τομέα του συστήματος συμπληρώματος και των βακτηριακών τοξινών» [48]
2005 Βραβείο H. W. Hauss [49]
Μετάλιο 2005 του κράτους της Ρηνανίας-Παλατινάτου
2009 Μετάλλιο Rudolf Schönheimer της Γερμανικής Εταιρείας Έρευνας στην Αρτηριοσκλήρωση
fytro.wordpress.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου