Amfipoli News: Κέικ με πορτοκάλι και σοκολάτα

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Κέικ με πορτοκάλι και σοκολάτα


Υλικά:
1 φαρίνα
1 βιτάμ
2 φλ ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά μέτρια
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 βανίλια
3/4 φλ τσαγιού γάλα εβαπορέ
ξύσμα από πορτοκάλια ακέρωτα (φρέσκα)
χυμό από 3 πορτοκάλια μέτρια
1 κουβερτούρα γάλακτος (125 gr)

Εκτέλεση:
Χτυπάω τη ζάχαρη με το βούτυρο πολύ καλά, να αφρατέψει και ρίχνω ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Συνεχίζω με το γάλα, το χυμό, το γιαούρτι και το αλεύρι εναλλάξ.
Τέλος ρίχνω τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύω. Ρίχνω σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνω για 1 ώρα στους 200C.
Αφού κρυώσει, περιχύνω το κέικ με λιωμένη κουβερτούρα.

Οι σπιτικές γεύσεις μου
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου